Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  «Els nens i nenes se senten com a casa»

  La llar d’infants del Col·legi Sant Rafael cuida al detall aspectes com l’acompanyament i l’atenció personalitzada dels infants

  09 febrero 2024 18:43 | Actualizado a 13 febrero 2024 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Els nens se senten com a casa i moltes famílies ens parlen d’una autèntica història d’amor amb l’escola». Les paraules de Rosa Roig, subdirectora d’educació Infantil del Col·legi Sant Rafael de la Selva del Camp, reflecteixen a la perfecció l’autèntic esperit d’aquest centre acadèmic, on els alumnes poden començar des dels 0 anys (primer cicle d’educació Infantil) i acabar als 12, després de completar l’educació Primària. El projecte educatiu del centre és el mateix per a les diferents etapes escolars que cobreix i, en totes, hi ha una sèrie d’aspectes irrenunciables com la sensibilitat, l’educació de les emocions, la tolerència, el respecte, els valors...., que fan que «la nostra sigui una història educativa molt maca, des dels 0 fins als 12 anys», explica Rosa Roig.

  Tot comença al primer cicle de l’educació Infantil, de 0 a 3 anys, on «l’acollida i l’acompanyament és molt important i el cuidem al detall», comenta la sotsdirectora d’educació infantil del centre escolar. La clau per aconseguir aquests objectius és «tenir pocs nens perquè estiguin ben atesos, com si estiguessin a casa. Quan es canvia un bolquer o se’ls dóna qualsevol atenció es produeix un vincle, una connexió, una mirada als ulls, un somriure», explica Rosa, qui recorda que al primer cicle d’Infantil «som un total de 20 alumnes que dividim en dos grups. Els més petits, de 0 a 2 anys, i els més grans, de 2 a 3. Amb tres educadors , de manera que toquen set nens per a cadascuna d’elles».

  Aules obertes

  Les aules del primer cicle d’Infantil estan obertes a qualsevol hora perquè els pares hi puguin entrar i sortir quan vulguin. I tant l’entrada com la sortida dels infants es pot fer a qualsevol hora. «Oferim un respecte total als temps de cada família i en ser pocs nens podem fer-ho», comenta Rosa Roig.

  L’entorn també ajuda a poder treballar amb els infants perquè «creixen envoltats de natura i això permet desenvolupar l’exploració a través dels sentits, amb material natural, amb un hort on poden plantar les seves pròpies verdures i fruites i després menjar-se’ls, etc. Som una gran família, on les famílies -cadascuna amb les seves inquietuds- se senten molt acompanyades i compreses», explica la subdirectora d’educació Infantil del centre.

  La implicació de les famílies en el projecte educatiu del Col·legi Santa Rafael de la Selva del Camp és clau, perquè «van agafades de la mà amb nosaltres», assegura Rosa Roig, qui tampoc no s’oblida de l’equip humà que treballa al centre, perquè «l’escola, al final, la fan les persones que són a dins».

  Comentarios
  Multimedia Diari