Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El Pla de la Seu de Tarragona torna a veure un castell de gamma extra

  Els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca van estrenar castell, fent un cop d’autoritat, i obrint noves portes a la temporada que encara tenen per endavant i als reptes que s’han proposat per enguany

  02 julio 2023 08:26 | Actualizado a 02 julio 2023 08:35
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El Pla de la Seu s’ha convertit en un talismà per a la gamma extra. Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i Castellers de Sants arribaven amb ganes de fer una passa endavant. Els matalassers i els verds ho aconseguien. Mentre que els primers obrien la porta a la gamma alta de 8, els segons obtenien el primer castell de gamma extra de l’any.

  Els encarregats d’obrir plaça eren els amfitrions. Els Xiquets de Tarragona començaven amb el 4d8. El castell pujava ferm, i amb bones mides, però l’enxaneta no s’acabava de decidir i tirava enrere, quan l’acotxador ja s’estava col·locant. Això no els feia abaixar els braços i a segona ronda ho tornaven a intentar. Aquest cop amb èxit, descarregant-lo, tot i un cert tremolí constant. Això els donava confiança per provar el 5d8 que a la plaça de la Font, per Sant Joan, havia quedat en intent desmuntat. Els de la camisa ratllada l’havien de treballar, però la rapidesa de la canalla i la seva decisió feia que el descarreguessin. Acabaven amb el 3d8, una estructura que han mostrat en diverses ocasions que tenen apamada. El cap de colla dels de la camisa ratllada, Roger Peiró, es mostrava molt satisfet de la diada, i assegurava que «la sensació és que la colla tècnicament ho té molt resolt, i sortim molt satisfets de l’assaig». Afegia que «la colla necessitava una actuació així, on ajuntar els tres castells de vuit i fer un salt endavant». Peiró també deia que la primavera l’havien aprofitat per fer fons d’armari, rodar castellers. A partir d’ara el cap de colla vol treure del pati d’assaig els castells de 9, perquè creu que «la colla ho vol».

  Els Castellers de Vilafranca començaven amb el 4d9f. Amb la col·locació de sisens no ho veien clar, i decidien abaixar-lo. Però a la segona ronda tornaven a apostar per ell. Feien un peu desmuntat, però després descarregaven un ferm 4d9f. Dosi de confiança pels verds, per afrontar la tercera ronda. Tot i això, decidien no arriscar més del compte i descarregaven un bon 4d8a posant la mirada en el futur. Acabaven la ronda de castells amb un molt bon 3d9f. Tot això els feia agafar forces per afrontar el pilar. Decidits apostaven pel pd8fm. Un pilar que havien de treballar, sobretot a la descarregada, però que els feia sumar el primer gamma extra de la temporada. Apunt important: el silenci sepulcral de la plaça quan el folre i les manilles s’anaven muntant, i la celebració posterior dels Castellers de Vilafranca que demanaven «un pis més». Per la seva banda, el cap de colla dels vilafranquins, Sisco Benet, valorava molt positivament l’actuació, remarcava que «s’havia descarregat tot». A més afegia que «l’any passat ja vam estrenar el pilar aquí i va ser el preàmbul d’una molt bona temporada».

  Els Castellers de Sants anaven a un altre ritme. Decidits, obrien plaça amb un molt bon 3d8. A segona ronda descarregaven un molt bon 4d8. A última ronda preferien no arriscar més del compte i descarregaven el castell de 9, i el 2d8f, apostant per un molt bon 2d7.

  Un any més, el Pla de la Seu ha sigut el lloc on s’ha pogut veure gamma extra. Ja fa temps que els Castellers de Vilafranca cada any han estrenat castells de màxima dificultat. Els Castellers de Sants també havien realitzat gamma extra en aquesta actuació. Un any més s’ha pogut viure una diada de gran nivell, que tot i que es va allargar pels intents desmuntats, la temperatura, i la rapidesa entre rondes va fer que no fos excessivament llarga, ni es fes pesada entre tot el públic que hi havia a la plaça.

  Comentarios
  Multimedia Diari