Els museus del Vendrell i el seu vincle amb el Gran Teatre del Liceu

El Museu Guimerà, el Deu i Vil·la Casals atesoren obres amb una relació destacada 

17 marzo 2022 16:44 | Actualizado a 17 marzo 2022 16:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Gran Teatre del Liceu impulsa la iniciativa Museus i Liceu: una història compartida. És el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre.

Un total de 121 centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu que exposaran durant uns mesos a les seves seus, entre el 15 de març de 2022 i el 31 de juliol de 2023. Per part dels Museus del Vendrell hi ha tres equipaments que formen part d’aquest projecte. 

El Museu Deu hi participa amb una obra de l’artista Frederic Lloveras Herrera (1912-1983), titulat El Liceu, peça que normalment està en reserva. Es tracta d’una aquarel·la on es representa la façana del Liceu des de l’altra banda de la Rambla, amb gent asseguda a Les Rambles.

La Casa Museu Àngel Guimerà s’ha involucrat  a través de dues òperes que s’han representat al Liceu, Euda d’Uriac i Tiefland. A l’entrada de l’equipament s’hi podrà trobar una vitrina amb diferents peces vinculades a aquestes dues obres. 

Euda d’Uriac, fou estrenada el 1934 al Liceu amb llibret d’Àngel Guimerà. Pel que fa a Tiefland, és una òpera basada amb el text teatral de Guimerà Terra baixa, i que s’ha pogut veure representat al Liceu en quatre ocasions.

De la seva part,  el Museu Pau Casals, tot i que actualment es troba en fase de reformes, exposarà, a partir del juny, el nomenament de Pau Casals com a professor de la càtedra de violoncel del Liceu.

Pot veure la resta de peces dels altres mueus en aquest enllaç 

Comentarios
Multimedia Diari