Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Campanya de donació de sang a les platges tarragonines

  El Banc de Sang i Teixits fa una crida a tothom qui pugui ser donant perquè s’apropi, abans de marxar de vacances, a Cunit o Cambrils

  26 julio 2023 08:30 | Actualizado a 26 julio 2023 11:30
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Durant els mesos més calorosos de l’any, les donacions continuen sent imprescindibles. Es calcula que a l’estiu caldran 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaquetes que necessiten els pacients dels hospitals catalans. Per aquest motiu, des del Banc de Sang i Teixits, i sota el lema Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu recorden que la necessitat de sang és essencial.

  Zones turístiques

  El canvi de rutines i les vacances són els motius pels quals baixa més la donació. A conseqüència d’això, s’ha activat una quarantena de punts de donació a les principals zones turístiques catalanes, a les platges i a la costa i també a la muntanya.

  D’altra banda, el Banc de Sang i Teixits continua amb el Repte Catalunya Plasma 2025, per tal d’aconseguir 50.000 donacions de plasma anuals el 2025

  Concretament, hi haurà col·lectes especials a 23 platges de la costa catalana de Barcelona, Girona i Tarragona, en algunes de les quals, com l’Escala, Blanes, Palamós, Cunit o Cambrils, s’hi repetiran les col·lectes en diferents dates. Així doncs, a la costa tarragonina els punts de donació són: Altafulla (29 juliol); Cambrils (3 agost); Calafell (9 agost ); Cunit (15 d’agost); i Segur de Calafell (22 d’agost).

  Paral·lelament, cal recordar que es pot continuar donant sang als principals hospitals catalans. Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar totes les col·lectes previstes per aquest estiu.

  A més, les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web donarsang.gencat.cat/viatges i comprovar si hi ha algun impediment per donar sang a la tornada de segons quines destinacions.

  D’altra banda, el Banc de Sang i Teixits continua amb el Repte Catalunya Plasma 2025, per tal d’aconseguir 50.000 donacions de plasma anuals el 2025, i així donar resposta a la necessitat creixent d’aquest component, una carrera de fons per poder triplicar les donacions de plasma i avançar cap a l’autosuficiència d’aquest component.

  Comentarios
  Multimedia Diari