Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Dones i pacients amb més d’una malaltia, més propensos a patir la covid persistent

  Entre un 5 i un 10% de les persones que passen el coronavirus continuen amb una àmplia varietat de símptomes mesos després

  06 septiembre 2023 08:25 | Actualizado a 06 septiembre 2023 10:45
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Les dones i les persones que pateixen algunes comorbilitats -diverses malalties alhora- tenen més possibilitat de patir covid persistent, segons un estudi de l’Hospital Germans Trias, la Fundació Lluita contra les Infeccions i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa.

  L’estudi de la Unitat de Covid Persistent del Germans Trias, la Fundació i IrsiCaixa -centre impulsat per Fundació «la Caixa» i el departament de Salut de la Generalitat- es va publicar ahir, dimarts, a la revista The Lancet Regional Health - Europe.

  La recerca s’ha dut a terme a partir d’un seguiment de 548 persones que han patit coronavirus fa més de dos anys -207 de les quals es van recuperar al 100% i 341 van desenvolupar covid persistent- i ha permès identificar factors mèdics i socioeconòmics associats al risc de desenvolupar aquesta malaltia.

  L’anàlisi estadística de l’estudi ha permès identificar que els homes amb estudis superiors són els que tenen menys possibilitats de desenvolupar covid persistent

  Concretament, les dones, les persones amb antecedents de malalties autoimmunitàries o bé les que presenten fatiga, taquicàrdia, dispnea o alteracions neurocognitives i neurosensitives durant la Covid-19 aguda tenen més risc de desenvolupar la síndrome i menor probabilitat de superar-la amb el temps. Per contra, l’anàlisi estadística de l’estudi ha permès identificar que els homes amb estudis superiors són els que tenen menys possibilitats de desenvolupar covid persistent.

  La coordinadora de la Unitat de Covid Persistent de l’Hospital Germans Trias, Lourdes Mateu, ha explicat que és essencial «definir i entendre aquesta síndrome i les seves implicacions per identificar estratègies de prevenció, diagnòstic i tractament que ajudin les persones afectades». «Amb aquest objectiu, i de manera pionera, vam decidir fer un seguiment exhaustiu i perllongant dels pacients», ha afirmat Mateu, en un context on entre un 5 i un 10% de les persones que passen el coronavirus continuen amb una àmplia varietat de símptomes mesos després de la infecció.

  Comentarios
  Multimedia Diari