Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’àmbit escolar, escenari del 20% de les reaccions al·lèrgiques greus

Segons els experts, la xifra de població infantil al·lèrgica augmenta cada any, fins a un 2%

06 septiembre 2023 08:12 | Actualizado a 06 septiembre 2023 10:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El 25% de la població infantil pateix alguna malaltia al·lèrgica, la qual cosa a Espanya representa dos milions de nens. Per això, els pediatres al·lergòlegs criden a extremar les precaucions en l’inici del curs, ja que el 20% de les anafilaxis o reaccions al·lèrgiques greus es desencadenen en l’àmbit escolar.

Medicació

En un comunicat, la Sociedad Española de Inmunología Clínica, Alergología y Asma Pediátrica (Seicap), adverteix de la necessitat que nens i adolescents al·lèrgics portin al col·legi la seva medicació i l’informe mèdic actualitzat per a ajustar les dosis en funció del pes actual. I recorden que és «imprescindible» que pares o tutors signin l’autorització per a l’administració de la medicació en el col·legi. La Sociedad Española de Inmunología Clínica, Alergología y Asma Pediátrica subratlla que la xifra de població infantil al·lèrgica augmenta cada any, fins a un 2%, per la qual cosa és obligat «incrementar les precaucions».

Menjadors escolars

La institució també demana prestar especial atenció als nens i nenes amb alguna al·lèrgia alimentària que acudeixen per primera vegada al menjador escolar i planteja la conveniència que, la mateixa setmana que comença el curs escolar, els pares tinguin una reunió amb els tutors del nen amb al·lèrgia o asma.

En aquesta trobada s’haurà de proporcionar informació detallada al tutor sobre l’al·lèrgia de l’alumne o les característiques de l’asma, la medicació que necessita, com administrar-la i quins consells de seguretat s’han de seguir.

En les celebracions com festes de tardor i els menjars de fi de curs sol haver-hi plats que contenen fruita seca, llet i ous, que són els principals al·lergògens en la infància

A més, des de la institució també s’insisteix que el menjador escolar ha de complir les mesures amb menús especials per als alumnes amb al·lèrgies i la cuina del col·legi «ha d’evitar la contaminació creuada, que ocorre quan un aliment entra en contacte amb un altre aliment, superfície o utensili que està contaminat amb al·lergògens o patògens, la qual cosa pot donar lloc a reaccions al·lèrgiques o malalties transmeses pels aliments».

Per acabar, la Sociedad Española de Inmunología Clínica, Alergología y Asma Pediátrica també insta a extremar les precaucions en les celebracions escolars, com les festes de tardor o els menjars de fi de curs. En aquests esdeveniments, diu, sol haver-hi plats que contenen fruita seca, llet i ous, que són els principals al·lergògens en la infància.

Comentarios
Multimedia Diari