Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  ‘Repte d’Or’: és hora de donar plasma

  L’objectiu del Departament de Salut, mitjançant el Banc de Sang i Teixits, és arribar a 50.000 donacions per any i que el país sigui «més autosuficient»

  04 octubre 2023 09:18 | Actualizado a 04 octubre 2023 11:39
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El Departament de Salut, mitjançant el Banc de Sang i Teixits, han engegat una campanya que sota la denominació del Repte d’Or’ -en al·lusió al color del plasma-, pretén posar el focus en un objectiu: que Catalunya sigui autosuficient en plasma de cara al 2025 i arribar a les 50.000 donacions anuals.

  La iniciativa, que s’allargarà els pròxims 24 mesos, s’ha iniciat coincidint amb la Setmana Mundial de la Donació de Plasma, que se celebra fins al dia 8 d’octubre. Així, durant els pròxims dies s’han programat una quinzena campanyes de donació de plasma especials a tot el país, que se sumen a les donacions habituals que es poden fer als tretze centres fixos de donació de sang dels hospitals.

  La Setmana Mundial de la Donació de Plasma se celebra fins al dia 8 d’octubre

  La presentació de la campanya va tenir lloc aquest dilluns a Barcelona. Durant l’acte, el conseller de Salut, Manel Balcells, va animar a la ciutadania de Catalunya a ser altruista en donació de plasma: «El plasma cada vegada és més necessari per a més patologies, hi ha moltes vides en joc i aquestes vides se salven amb donacions de plasma i de sang. Animo a la ciutadania de Catalunya, que és altruista, que ho sigui també en donacions de plasma i que ens acompanyi a ser un 50% d’autosuficients el 2025».

  Per acabar, el conseller va assenyalar que l’objectiu seria que d’aquí a dos anys, «el plasma que necessitem per qüestions menors, sigui el que hem de comprar a fora».

  Comentarios
  Multimedia Diari