Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un any més, Transvers

Aquest mes de maig serà intens i celebrat per l’homenatge a Àngel Guimerà, Salvat-Papasseit y Vicent Andrés

29 mayo 2024 11:00 | Actualizado a 29 mayo 2024 14:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’any 2024 quedarà en la memòria literària com l’any de les celebracions centenàries. Si el passat Sant Jordi, a la revetlla de la Biblioteca Pública, fèiem esment de la poeta i escriptora empordanesa Montserrat Vayreda -d’una poesia rica, variada i lluminosa-, aquest mes de maig serà intens i celebrat per l’homenatge a tres grans poetes de la literatura catalana: Àngel Guimerà, Joan Salvat-Papasseit i Vicent Andrés Estellés.

Per a ser poeta caldrà el desig de lluitar

Ens diu Salvat-Papasseit, poeta rebel que va viure al port i hi va treballar de nit fent de sereno. Per això hem volgut que l’espectacle que li dediquem des del Festival Transvers sigui al Moll de Costa. El seu esperit transgressor ens arribarà gràcies al muntatge que la Sala Trono ha creat i que serà el nostre espectacle inaugural.

A més, els joves del CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral dramatitzaran la poesia de Dolors Miquel.

I el col·lectiu Vespres de poesia oferirà un micro obert a aquells que hi vulguin participar.

Salvat és un poeta que canta la vida malgrat les adversitats viscudes. Aquesta faceta ens fa pensar en L’essència de les intimitats més fondes, una experiència viscuda a l’escola La Muntanyeta i l’escola SOLC, a partir del taller de poesia inclusiva realitzat al Transvers 2023.

Mireu el cartell i el programa del nostre Festival: és el resultat d’una sessió poètica realitzada al Taller Topromi.

Anna Gispert i Mercè Sardà: Si us fixeu en el cartell i el programa del nostre festival: és un resultat d’una sessió poètica realitzada al Taller Topromi

Vaig conèixer la unitat assegurada de la llengua, vaig retrobar-la a Tarragona.

Diu Estellés al Mural del País Valencià. En homenatge al poeta de Burjassot podrem gaudir del seu famós Coral romput i d’una tria de poemes d’amor i de mort a ritme de rock, que no ens deixaran indiferents.

Una bona ocasió per recordar els lligams que Estellés va tenir amb la nostra ciutat, la qual va visitar en més d’una ocasió i de la qual va quedar enlluernat per la seva llum i el color de la pedra.

No hi ha partions: per honra, per virtut, per fe en demà, som una pàtria entera.

Uns versos de Guimerà que ens parlen del seu patriotisme, un dels aspectes que podrem sentir en el recital de diumenge a l’auditori del Vendrell. Abans, però, els qui vulguin -i us animem a tots a fer-ho- passejarem pel Vendrell guimeranià i visitarem la Casa Museu on va viure.

Tot i ser més conegut com a dramaturg, Guimerà ja va ser reconegut en el seu temps amb el títol de Mestre en Gai Saber.

Si una emergència.

És el títol del nou poemari de Mireia Calafell que ha obtingut el premi Carles Riba 2023 i que presentarem en un espai distès tot sentint algun dels seus poemes.

Com cada any, el Festival inclou un espectacle familiar al Teatret del Serrallo: Poemes de colors, acompanyats de les tonalitats d’un instrument musical.

I, finalment, Del pinzell al vers és una proposta de l’Escola de Lletres, els alumnes de la qual estableixen un diàleg entre art i poesia.

Comentarios
Multimedia Diari