Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un ‘rapsòdrom’, Enric Casasses i Carles Dénia, reclams poètics de l’UN-I-VERS a Benifallet

El festival se celebrarà entre el 30 de juny i el 2 de juliol amb 25 activiats al voltant de la poesia

20 junio 2023 07:54 | Actualizado a 20 junio 2023 08:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Emocions a flor de pell és el que promet la primera edició del festival UN-I-VERS. L’Ebre riu de poesia, que se celebrarà entre el 30 de juny i 2 de juliol a Benifallet. Tres dies amb 25 propostes que faran créixer el cabal poètic i cultural de les Terres de l’Ebre.

«El festival naix amb la voluntat d’apropar la poesia a les Terres de l’Ebre, tant amb poetes i poetesses del territori com d’altres convidats», explica l’escriptor Josep Lluís Villa, coorganitzador del certamen juntament amb el poeta Martí Poy, el músic Arturo Gaya i la programadora cultural Elena Maureso. Així mateix, el festival és una iniciativa del CIJTE (Centre d’Interpretació de la Jota de les Terres de l’Ebre), La Simpàtica Produccions, conjuntament amb l’Ajuntament de Benifallet, i el suport del Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Idece i el Departament de Cultura de la Generalitat.

En conjunt, la programació aglutinarà presentacions de llibres, tallers, espectacles de petit format, exposicions, etc. En aquest sentit, dos dels principals reclams són les actuacions de nit del divendres i el dissabte, 30 de juny i 1 de juliol, respectivament. «A les 22.30 h, al Passeig de les Moreres, actuarà Enric Casasses & Don Simon y Telefunken», detalla Josep Lluís Villa, qui realça que el poeta és Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

L’endemà, al mateix escenari i hora, serà el torn del cantautor i guitarrista Carles Dénia. «Presentarà El paradís de les paraules, en què interpreta una selecció de poemes d’un llibre del poeta Josep Piera, qui adapta versos de poetes àrabs dels Països Catalans», destaquen des de l’organització.

La resta de la programació es completa amb actuacions de poetes i poetesses del territori a fi de reivindicar el prestigi de la poesia de la mà de Josep Ramon Roig, Andreu Subirats, Josep Lluís Villa, Lia Sampai, Silvia Panisello, Vicent Pellicer, Tomàs Camacho, Ana Oliveras, Teresa Tort, Montse Pallarès, Carles Renau, Miquel Àngel Llorens, Quim Melchor, Cristina de Caralt, August Garcia, Fuensanta López, Arturo Gaya i Sergi Trenzano.

DiLLUMs d’Arts al Forn presentarà Mirades femenines, on 14 dones del territori presenten les seves propostes fotogràfiques inspirades en l’obra poètica de la tortosina Zoraida Burgos

D’una actuació a l’altra, la figura de l’UN-I-VERSADOR serà el protagonista. «Un home orquestra conduirà al públic fins a cada acte, amb una motxilla plena de versos que els assistents podran agafar i recitar», explica Josep Lluís Villa.

D’altra banda, l’Associació Cultural lo Carmull i el Club de Lectura de Benifallet hi participaran a través d’una exposició i de recitals de poemes, mentre que l’associació cultural DiLLUMs d’Arts al Forn presentarà Mirades femenines, on 14 dones del territori presenten les seves propostes fotogràfiques inspirades en l’obra poètica de la tortosina Zoraida Burgos.

Per la seva originalitat, destaca el ‘rapsòdrom’. «El públic podrà accedir a les activitats a través d’un donatiu o bé compartint la lectura de poemes al ‘rapsòdrom’, ubicat al punt de trobada, on també hi haurà un estand de llibres, discos i objectes poètics», explica Josep Lluís Villa, qui de la iniciativa afirma que «és una manera d’enlairar els versos dels poetes i les poetesses que no hem pogut convidar a participar en la primera edició de l’UN-I-VERS, és a dir, en el ‘rapsòdrom’ tenen la possibilitat de donar a conèixer els seus poemes o d’altres d’autors que els hi vingui de gust recitar».

Per acabar, pel que fa a la llavor que els organitzadors volen plantar amb el festival UN-I-VERS, destaquen «que sigui una trobada on viure intensament la poesia, perquè les Terres de l’Ebre són prolífiques amb poetes i poetesses amb qui les emocions estaran a flor de pell».

Comentarios
Multimedia Diari