Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Allau al Broad Peak que causa un desaparegut

Cadiach i el seu equip sans i estalvis

Redacció

Whatsapp
L'expedició de Cadiach al camp base, aquest passat cap de setmana. Foto: Patxi Goñi

L'expedició de Cadiach al camp base, aquest passat cap de setmana. Foto: Patxi Goñi

Aquest dilluns al matí s’ha produït un allau al Broad Peak, la muntanya que Òscar Cadiach vol coronar aquesta setmana per convertir-se en el primer català en fer els 14 cims més alts del món. A ell i al seu equip no els ha afectat , però ha agafat a un HAP (High Altitude Porter) pakistanès, que es dóna per desaparegut, i ha ferit de gravetat dos alpinistes més, entre ells a japonesa, Sumiyo Tsuzuki, membre de la mateixa expedició internacional amb la que Òscar Cadiach comparteix el permís.

Els 5 integrants de l’expedició; Carles Figueras, Jordi Bosch ‘Barraca’, Patxi Goñi, la metgessa Anna Pujol i Òscar Cadiach es troben bé, i han participat en les tasques de rescat de la companya japonesa, que forma part de l’anomenat grup dels ‘alemanys’ liderat pel suís, Julian Beermann.

Òscar Cadiach ha dit a través d’una comunicació aquesta tarda que ‘hem estat pràcticament tot el dia per a poder rescatar la companya japonesa, del nostre equip, amb una fractura greu oberta de peroné”.

Afegeix Cadiach que estan esperant un helicòpter per poder evacuar-la demà –dimarts- al matí.

Diu l’alpinista que l’accident els ha deixat a tots molt ‘tocats’: “Hem patit 5 allaus més durant el rescat, en el qual hem participat gairebé tots”. L’alpinista vol enviar des del camp base un missatge de tranquil·litat a amics i familiars.

Afegeix que resten a l’espera de veure com evolucionen aquest dimarts les coses.

També ha parlat de l’allau Patxi Goñi, company d’expedició de Cadiach, en un correu que reproduïm literalment:

"Ha caigut un allau que ha enxampat a gent que estava pujant del CB al CI. Hi ha hagut diversos afectats però el pitjor ha estat la mort d'un portador d'altura Pakistanès. La nostra companya d'expedició, la japonesa, Sumiyo Tsuzuki, ha estat la següent més malparada, doncs l'allau li ha provocat una luxació d'espatlla i una trencament obert de peroné a l’altura del turmell. Hem estat tot el dia per a treure-la de la paret, però ja està al camp base.

L'helicòpter no ha pogut venir per mal temps, però tots confiem que demà a primera hora ho faci i puguem treure-la d’aquí. Anna Pujol es quedarà tota la nit amb ella per al que pugui necessitar. Espero que demà puguem donar-vos la bona notícia que l'helicòpter l'ha pogut treure d'aquí”.

Segons algunes fonts de la zona, l’allau s’hauria produït en algun punt entre el camp base i el camp 1.

Hauria sorprès a un grup de 7 alpinistes nepalesos, paquistanesos i japonesos. El balanç és d’un desaparegut i dos ferits de gravetat.

Temas

  • DEPORTES

Comentarios

Lea También