El Barça espera inaugurar en 15 mesos l'Estadi Johan Cruyff, la 'joia' de la Ciutat Esportiva

Tindrà capacitat per a 6.000 espectadors, tindrà efecte 'bombonera' i es podrà ampliar

19 mayo 2017 15:47 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha presentat aquest dilluns, al costat del directiu i comissionat de l'Espai Barça, Jordi Moix, i l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, el projecte de construcció del nou Estadi Johan Cruyff que substituirà l'actual Miniestadi com a feu del filial, del Juvenil i de l'equip femení i que serà la "joia" de la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb 3 estrelles UEFA i capacitat per a 6.000 espectadors.

"Presentem la joia de la nostra Ciutat Esportiva, l'Estadi Johan Cruyff. És la primera peça de l'Espai Barça, un estadi que començarà a construir-se pròximament, ens encantaria fer-lo al juliol. Ho fem amb ganes que sigui una realitat en pocs mesos, i donem les gràcies per tenir un estadi similar al del carrer Indústria", ha comentat Bartomeu a la presentació.

En aquest sentit, el president ha explicat que serà un estadi modern, de formació, on els jugadors del Barça B donaran l'últim pas abans de pujar al primer equip tot seguint l'estil de Johan Cruyff. "L'estadi serà un referent mundial del futbol formatiu. Un referent de jugadors que jugaran a les cinc millors lligues d'Europa, i quelcom que ens fa estar orgullosos", ha assegurat.

No serà una instal·lació feta pensant en els ingressos econòmics, sinó en l'aspecte esportiu. "Per al Barça la inversió a Sant Joan Despí no és per tenir ingressos sinó per a formar jugadors. Primer, alliberar la zona del Miniestadi a Barcelona, que sí ens donarà recursos i ingressos. Però a la Ciutat Esportiva volem formar jugadors. Aquí no hi haurà recursos, sí una motivació esportiva al cent per cent", ha celebrat.

Malgrat que serà al juliol quan, si tot avança segons el calendari previst, es posarà la primera peça de l'Estadi Johan Cruyff, no està previst que sigui fins a la temporada 2018/19, ja començada segons Bartomeu, quan es pugui traslladar l'activitat esportiva al nou feu de l'equip femení, del Barça B i del Juvenil. Així, a l'octubre del 2018 es podria començar a enderrocar l'actual Miniestadi per fer lloc al nou Palau Blaugrana.

El directiu i comissionat de l'Espai Barça, Jordi Moix, ha assegurat que per a ell és un "goig" presentar aquest estadi. "S'acaba el Miniestadi, el terme Miniestadi deixa d'existir i neix l'Estadi Johan Cruyff", ha assegurat Moix, el qual ha explicat que només queda el tràmit final administratiu, inscriure la finca al registre per a tenir la llicència d'obres, per començar a construir, ja que políticament ja està "tot aprovat".

L'estadi tindrà Categoria 3 UEFA i el projecte costarà 19 milions d'euros, que serà el cost final de la construcció de l'estadi, de la zona d'aparcament i de l'entorn. Serà una instal·lació "moderna i eficient" amb capacitat per a 6.000 espectadors, ampliable. "La graderia serà de 360 graus, tots els seients coberts i perfil asimètric. Serà sostenible i eficient, accessible i molt visible des de l'autopista", ha desgranat Moix.

A més, han detallat que la Masia de Can Felip, als límits de la Ciutat Esportiva, ha estat adjudicada al club i que serà rehabilitada com a residència per als jugadors de més de 18 anys, amb capacitat per a acollir fins a 21 esportistes en els seus 1.200 metres quadrats de superfície.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha celebrat que la ciutat quedi vinculada del tot al FC Barcelona. "El nom de la ciutat de Sant Joan Despí estarà vinculat al del FC Barcelona, i per a nosaltres els valors del club són molt importants i els tenim assumits a la nostra ciutat. La Ciutat Esportiva és cent per cent esportiva, i d'altra banda el sector on està situada es destinarà a habitatges i ús residencial", ha comentat.

"Acabem la ciutat, al seu límit amb Sant Feliu de Llobregat, amb una part molt important d'ús esportiu i de zona verda. Durant els propers mesos es podrà començar la construcció dels nous habitatges i acabar la Ciutat Esportiva del FC Barcelona", ha conclòs. NOVA SEU DEL FILIAL I DEL FEMENÍ

El nou Estadi Johan Cruyff, que serà feu de l'equip femení, del Barça B i de les categories inferiors, està situat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper del club blaugrana, a Sant Joan Despí, i comptarà amb una capacitat de 6.000 espectadors. Que la casa del planter, de la Masia, porti el nom de Johan Cruyff és un dels actes d'homenatge i commemoració proposats pel FC Barcelona a la figura de l'exjugador i exentrenador, com el de fer-li un bust al Camp Nou.

La primera peça de l'Espai Barça haurà de desencallar la resta del procés de construcció, ja que quan l'Estadi Johan Cruyff estigui construït i llest per acollir partits s'esfondrarà l'actual Miniestadi per tal de donar cabuda al nou Palau Blaugrana i, a la ubicació on ara se situa el pavelló de les seccions, es construiran les noves instal·lacions del remodelat Camp Nou i la resta de l'Espai Barça, com oficines i punts d'oci i restauració.

Comentarios
Multimedia Diari