El Morell reuneix 200 participants al seu ciclocross

Organitzada pel Club Ciclista El Morell, conjuntament amb l’Ajuntament del Morell i la Federació Catalana de Ciclisme.

20 diciembre 2017 18:38 | Actualizado a 20 diciembre 2017 18:48

No hi va haver obstacles suficients davant els quals, els gairebé 200 ciclistes de la modalitat de ciclocross, abandonessin la idea de pedalejar al Morell el passat diumenge. Tot i la terra, el fang, els troncs i les escales col·locades al circuit, més de 130 adults i més de 40 infantils van competir durant la primera edició de ciclocross del Morell.

A partir de les 9 del matí i fins aproximadament dos quarts de tres de la tarda, es va realitzar la cursa a la zona exterior del Pavelló Municipal, així com també en una altra zona exterior de darerre l’Institut del Morell.

Organitzada pel Club Ciclista El Morell, conjuntament amb l’Ajuntament del Morell i la Federació Catalana de Ciclisme, la idea va sorgir, segons Jordi Sanahuja, membre del Club Ciclista El Morell, “durant la cursa del Préssec, que celebrem ja fa 50 anys, un membre de la Federació ens ho va proposar.

Llavors ho vam parlar entre la Junta del Club Ciclista i vam creure que podia ser interessant perquè era una cosa que no s’havia fet mai al poble”.

Dels més de 200 corredors que van participar, no n’hi havia cap de morellenc. Sanahuja apunta que “això és la Copa Catalana de Ciclocross i hi ve gent professional i semiprofessional. Com a club, actualment no tenim cap ciclista que competeixi amb ciclocross”.

La intenció és que aquesta competició sigui la primera de moltes edicions. “Tenir la cursa del Préssec per la Festa Major d’Estiu i realitzar aquesta a l’hivern, podria ser una bona combinació per tal de comptar amb dos cites ciclistes anuals al Morell”, comenta Sanahuja.

El guanyador de la categoria més important de la competició, l’Elit, va ser Gerard Minoves qui va fer un temps de 01:03:23, superant el segon de la llista, Gerard Álvarez, per només 17 segons. També hi van competir les categories Sub 23, Master 30, Master 40, Master 50 i Master 60, a més de les infantils.

Per a les properes edicions, Sanahuja ja pensa en muntar un lloc d’exposició relacionat amb la temàtica ciclista i convertir-ho en una “fira de la bicicleta”. Aquesta voluntat ja es va veure reflectida el diumenge passat, ja que durant la cursa, hi va haver un estand on s’hi podien provar bicicletes elèctriques.

Després de l’experiència del passat diumenge, els organitzadors del Morell ja han establert diàleg amb ciclistes de Torredembarra per tal d’organitzar una competició de ciclocross compartida en un futur. En paraules de Sanahuja: “Personalment, estic molt content. Quasi segur que l’any vinent la repetirem”