El Reus Deportiu La Fira s'apunta a les parelles lingüístiques

Pedro Henriques i Albert Casanovas, i Matías Platero i Marc Ollé participaran activament en el programa Voluntariat per la llengua fent d´aprenents i de voluntaris respectivament.

19 mayo 2017 18:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

 

Aquest matí s’han presentat les dues parelles lingüístiques formades entre els jugadors  del primer equip del Reus Deportiu d’hoquei fruit del conveni signat el maig passat entre M. Dolors Sardà, presidenta del Consell del  Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), i Mònica Balsells, presidenta del Reus Deportiu.
Es tracta, concretament, del nou fitxatge portuguès Pedro Henriques i Albert Casanovas d’una banda, i de l’argentí i capità Matías Platero i Marc Ollé.

Els quatre participants, que es comprometen a parlar en català un mínim d’una hora a la setmana durant deu setmanes,  han rebut material i indicacions pràctiques de la responsable del programa a fi que el treball lingüístic que facin sigui ben profitós, i pretenen ser un exemple a seguir per a tota la població que estigui interessada a millorar els seu català oral o a difondre la llengua entre els que l’estan aprenent.

Mònica Balsells, presidenta del Reus Deportiu, considera que les instal•lacions del Reus Deportiu són un espai idoni per poder compartir i aprendre la llengua d’una manera distesa i efectiva mentre es practica esport, i que per això obre les portes del club a les persones que participen en el Voluntariat per la llengua.
Per la seva banda, Pedro Henriques i Matías Platero han destacat que el Voluntariat per la llengua és una bona oportunitat per llançar-se a parlar en català. A més, Albert Casanovas ha  confirmat el bon ambient que es viu al vestidor entre els integrants del primer equipo roig i negre. 

 

Comentarios
Multimedia Diari