Elga Molina: 'Els clubs dediquen cada cop més espai al pàdel'

La nova vocal de la Federació Catalana de Pàdel al Camp de Tarragona parla en aquesta entrevista del seu nou càrrec i de tot el que gira al voltant d'aquest esport

23 agosto 2021 07:54 | Actualizado a 26 agosto 2021 14:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Elga Molina és la nova vocal de la Federació Catalana de Pàdel (FCP) al Camp de Tarragona, on actualment hi ha 3.425 llicències federatives i, a més, 52 clubs esportius estan federats. En aquesta entrevista parla del seu nou càrrec i de tot el que gira al voltant del pàdel.

· Què suposa a nivell personal la responsabilitat de ser el vocal de pàdel del teu territori?

A nivell personal és un gran repte i a l’hora una responsabilitat ser vocal de pàdel de la FCP al territori doncs em dona la possibilitat de contribuir a millorar aspectes importants del pàdel català, per això és important interactuar contínuament amb els clubs. El que em permetrà poder gaudir de conèixer els clubs de pàdels de la província, els seus presidents, treballadors i els jugadors que participen als tornejos, el que personalment és molt enriquidor.

· D’on ve la vinculació amb el pàdel? Com va ser el primer contacte amb el pàdel i què t’hi va enganxar?

Fa relativament poc que m’he iniciat en el món del pàdel, cinc anys aproximadament, però jugo al tennis des que tenia 7 anys, sempre m’ha agradat l’esport de raqueta. Va ser a través d’un amic i em vaig enganxar perquè es un esport molt social amb el que no només fas esport sinó que gaudeixes de les relacions personals i és molt divertit.

· Quina és la realitat del pàdel ara mateix al Camp de Tarragona? 

Crec que la afició al pàdel esta creixent exponencialment al territori, cada cop els clubs estan creixent molt i s’estan implicant en dedicar més espai a aquest esport. Per això és important acompanyar-los en aquest procés i animar als jugadors a que és federin i participin en el circuit de pàdel català.

· Què es pot fer per millorar el pàdel al Camp de Tarragona?

Crec que és important incidir en millorar l’esport de menors, doncs és la base del pàdel i de fidelitzar als padelers als seus clubs. També cal incentivar la participació als tornejos i apropar-los als jugadors, i fer més visibles als petits clubs, animar-los a que organitzin tornejos i sobre tot recolzar-los en tot allò que pugin necessitar sobre tot en tema d’assessorament, mediació, entre d’altres.

Crec que la experiència dels grans clubs pot ser una eina molt bona per materialitzar aquesta tasca. Tecnificar l’esport a través de l’apropament de la celebració de cursos regularment al territori per els monitors i professionals de l’esport, també és important per millorar la qualitat i afició al pàdel.

· Aprofites l'estiu per desconnectar de tot, inclòs del pàdel, o ans al contrari, el practiques encara més?

Practico el pàdel regularment, dos o tres cops per setmana com a mínim, és la meva manera de desconnectar de la feina diària. No obstant, durant les vacances aprofito encara més per seguir gaudint d’aquest esport. Per mi no hi ha res millor que un matí de pàdel que acaba amb un bon dinar, poder fer americanes i petits tornejos amb els amics.

Comentarios
Multimedia Diari