Cadiach, Roberto i Romeu donen suport a 'Guanyarem'

Els tres tarragonins se sumen al centenar de figures representatives de l'esport català que s'han adherit a la campanya. Mira el video

19 mayo 2017 21:53 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest matí s'ha presentat a Barcelona la plataforma 'Guanyarem', que vol convertir l'esport català en un referent a Europa i a tot el món "en un moment històric", segons la web www.guanyarem.cat.

Guanyarem està impulsat per la Plataforma pro Seleccions Catalanes, la UFEC i la UCEC i compta amb un centenar de suports del món de l'esport català. Entre ells hi ha representació tarragonina, com l'alpinista Òscar Cadiach o els futbolistes Sergi Roberto o Oriol Romeu.

Altres noms destacats són Xavi Hernández, Carles Puyol, Sergio González, Joan Capdevila, Víctor Tomàs, Hristo Stóitxkov, Sarunas Jasikevicius, Víctor Sada, Marc Crosas, Marc Muniesa o Pep Guardiola, entre d'altres.

El president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals ha explicat que la "majoria" dels esportistes que han donat el seu suport "es qualifiquen com a independentistes i tots reivindiquen el dret a decidir de cara a les eleccions del 27 de setembre". "Alguns esportistes tenen por, per la seva butxaca o perquè els va el somni d'estar en els Jocs Olímpics", ha dit.

A l'acte de presentació hi han assistit, a més de Vinyals, Gerard Esteva, dirigent de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Joan Collet, màxim mandatari de l'Espanyol, Josep Maria Bartomeu, president del Barcelona i Josep Ramon Vidal, president del Consell Esportiu Escolar del Segrià.

 

 

GUANYAREM - Presentació de la campanya from Guanyarem on Vimeo.

 

Manifest

El manifest de la plataforma és aquest:

"L’esport, com a motor històric de la societat catalana, exemple de la seva modernitat i de la seva capacitat associativa, eina integradora dels nouvinguts i com a element bàsic de cohesió social i de foment de la salut, sempre ha estat una part essencial de l’ànima del nostre país.

Avui, més de tres milions de ciutadans fan esport de lleure, escolar o federat, cosa que situa Catalunya com un país esportiu per excel·lència, referent a Europa i a la resta del mon. Les federacions, els clubs i els esportistes han estat, són i seguiran sent pioners, símbols i referents indiscutibles de la societat catalana, alhora que una gran escola de valors de convivència.

L’esport és cultura de treball, perseverança, solidaritat, amistat, diversió, força de voluntat, col·laboració, sacrifici... valors essencials per a la construcció d’un país que permet la seva societat sentir-se’n orgullosa. Aquest model s’ha posat en perill per la disminució dels recursos econòmics, un creixent intervencionisme extern i l’aprofundiment dels greuges històrics que, sobretot, afecten els esportistes més joves i les entitats més modestes.

Perquè l’esport català disposi de més recursos públics i privats; perquè tingui més i millors condicions per desenvolupar aquest model; perquè un major nombre dels nostres esportistes puguin competir en els grans esdeveniments internacionals i perquè tots puguem emocionar-nos amb el seu esforç, per tot això, estem al costat de l’esport català i de Catalunya".

Comentarios
Multimedia Diari