Tarragona és la demarcació més segura per als conductors

Un estudi d'EuroRap considera que un 20,7% dels trams analitzats són perillosos

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'estudi EuroRap, que analitza la perillositat de les carreteres, assenyala que la demarcació de Tarragona és la més segura per als conductors. Lleida és la demarcació amb una proporció de quilòmetres més perillosos, amb un 36'5%, mentre que Tarragona és la que en té menys, amb un 20'7. La millora de la separació de sentits o la senyalització són algunes de les actuacions que implanta el Govern per millorar encara més una situació que ja ha fet un salt qualitatiu a Catalunya. En total, es calcula que un 17% de la xarxa analitzada té un risc 'molt alt' d'accidentalitat i un 15'3 un risc 'alt'.

Tot i la gran millora en infraestructures que s'ha vist reflectida en una davallada considerable del nombre d'accidents greus els últims 15 anys -amb una reducció del 57% de víctimes mortals entre el 2000 i el 2010-, un 17% dels trams analitzats per l'estudi EuroRAP encara es consideren trams amb risc 'molt alt' de patir accident, cosa que suposa poc més de 1.000 quilòmetres. Un 15% més, 900 quilòmetres més, se situen de risc 'alt'., i per tant, segons els responsables del RACC i de la Generalitat en matèria de trànsit, encara hi ha marge per córrer i millorar tenint en compte actuacions en infraestructures, conductors i vehicles.

Lleida és la demarcació amb una proporció de quilòmetres més perillosos, en total, un 36'5% dels trams analitzats es qualifiquen amb un risc 'alt' o 'molt alt', però en canvi, cap d'aquests trams encapçala la llista de més perillosos. Tampoc apareix cap carretera de Tarragona que, per contra, és la demarcació amb una proporció més petita de quilòmetres perillosos, amb només un 20'7% dels trams analitzats.

 

Un 8% de la xarxa, risc 0

512 quilòmetres de les carreteres analitzades tenen un risc 0, és a dir, no s'hi ha registrat cap accident mortal o greu els últims tres anys en què s'ha centrat l'estudi EuroRAP, una dada que ha disminuït en 31 quilòmetres respecte l'any passat. Es calcula que hi ha 47 trams amb risc 0, dels quals 18 són a Barcelona, 14 a Tarragona, 9 a Lleida i 6 a Girona.

 

Tot i que els accidents de motocicleta també han patit una davalada important els últims anys, amb una disminució del 23'1% en 7 anys, l'estudi ha detectat que en un 36'6% dels accidents hi ha implicada una motocicleta i que majoritàriament tenen lloc en l'àrea metropolitana de Barcelona. Des d'EuroRAP es destaca que el 50% dels accidents greus de moto es concentren en només el 10% de la longitud de la xarxa, i per tant, consideren que el comportament dels conductors en aquesta zona és un element important a l'hora d'analitzar aquest fenomen.

Comentarios
Multimedia Diari