Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

245 alumnes participen en la Setmana del Codi a la URV

Quatre escoles i instituts de Tortosa realitzen tallers amb l’objectiu de promoure el coneixement de les competències digitals entre l’alumnat

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Joan Revillas

FOTO: Joan Revillas

En el marc de la Setmana Europea del Codi 2019, el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili acull diferents tallers de l’àmbit de les ciències, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques. 

L’objectiu és promoure el coneixement de competències digitals, estimular la creativitat i incentivar l’interès per l’àmbit STEM. Hi participen més de 1.000 alumnes de 23 centres de primària i secundària de la demarcació, 245 dels quals de les Terres de l’Ebre.

Els participants fan tallers de Makey Makey -que permet desenvolupar des d’un projecte artístic fins a un d’enginyeria- i d’Scratch per Arduino, per introduir conceptes de programació, robòtica i desenvolupar petits projectes domòtics amb un kit Arduino. 

Els tallers s’imparteixen de manera compartida entre els centres de primària i secundària i en quatre campus de la URV (Tarragona, Reus, Tortosa, Vila-seca), amb l’ajut d’estudiants de la Universitat. En el cas concret de les Terres de l’Ebre hi participen 245 alumnes de quatre centres de primària i secundària del territori (les escoles Cinta Curto i Temple de Tortosa; l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús; i l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa).

Els tallers conten de tres fases, la tercera de les quals serà la del concurs de projectes de la Setmana Europea del Codi URV, amb un lliurament de premis. Ahir dilluns ja es va gaudir d’una jornada de tallers al campus de Tortosa. 

Temas

Comentarios

Lea También