245 alumnes participen en la Setmana del Codi a la URV

Quatre escoles i instituts de Tortosa realitzen tallers amb l’objectiu de promoure el coneixement de les competències digitals entre l’alumnat

15 octubre 2019 11:14 | Actualizado a 15 octubre 2019 11:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En el marc de la Setmana Europea del Codi 2019, el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili acull diferents tallers de l’àmbit de les ciències, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques. 

L’objectiu és promoure el coneixement de competències digitals, estimular la creativitat i incentivar l’interès per l’àmbit STEM. Hi participen més de 1.000 alumnes de 23 centres de primària i secundària de la demarcació, 245 dels quals de les Terres de l’Ebre.

Els participants fan tallers de Makey Makey -que permet desenvolupar des d’un projecte artístic fins a un d’enginyeria- i d’Scratch per Arduino, per introduir conceptes de programació, robòtica i desenvolupar petits projectes domòtics amb un kit Arduino. 

Els tallers s’imparteixen de manera compartida entre els centres de primària i secundària i en quatre campus de la URV (Tarragona, Reus, Tortosa, Vila-seca), amb l’ajut d’estudiants de la Universitat. En el cas concret de les Terres de l’Ebre hi participen 245 alumnes de quatre centres de primària i secundària del territori (les escoles Cinta Curto i Temple de Tortosa; l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús; i l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa).

Els tallers conten de tres fases, la tercera de les quals serà la del concurs de projectes de la Setmana Europea del Codi URV, amb un lliurament de premis. Ahir dilluns ja es va gaudir d’una jornada de tallers al campus de Tortosa. 

Comentarios
Multimedia Diari