Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Adjudicat el projecte del nou edifici aparcament de l’Hospital de Tortosa

L’ampliació permetrà accedir al complex hospitalari des del centre de la ciutat, tant en cotxe com a peu. L’edifici, amb capacitat per a uns 400 vehicles, es construirà aprofitant el talús existent darrere de l’antic cinema Fèmina

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge del projecte elaborat per l’estudi Camps Felip Arquitecturia i Tuñón Arquitectos. FOTO: Cedida

Imatge del projecte elaborat per l’estudi Camps Felip Arquitecturia i Tuñón Arquitectos. FOTO: Cedida

L’equip d’arquitectes Camps Felip Arquitecturia i Tuñón Arquitectos són els guanyadors del concurs per a la redacció del projecte bàsic i executiu del nou edifici d’aparcament i espai per a un futur creixement de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

El projecte té una gran complexitat tècnica, ja que es tracta d’un edifici d’aparcament, en alçada, que aprofitarà el talús que hi ha entre el centre hospitalari tortosí i els antics cinemes Fèmina, al bell mig de l’eixample de Tortosa.

Camps Felip Arquitecturia és un equip jove d’arquitectes amb seu a Girona que tot just fa unes setmanes s’anunciava que a la ciutat portaran a terme també la urbanització de la nova plaça de davant la Catedral. Abans ja van dissenyar i realitzar, entre d’altres projectes, la plaça de l’Absis, el Centre Cívic de Ferreries o la piscina de Jesús. Tuñón Arquitectos és un reconegut i veterà estudi de Madrid.

Capacitat per 400 vehicles
Tot i que encara no es coneixen molts detalls de la seua execució, ja s’han pogut veure les imatges del projecte, i la mateixa alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, així com els dos estudis d’arquitectes han compartit a les xarxes socials la notícia del nomenament i els renders de la proposta, on ja es veu com quedarà el resultat final d’una obra esperada i necessària a la ciutat i que millorarà l’accessibilitat al centre hospitalari.

El passat mes de gener la Generalitat va licitar la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció de les obres del nou edifici d’aparcaments i la reserva de futur creixement de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Com ja es va anunciar en el seu moment, el contracte preveia una superfície de construcció de 15.000 metres quadrats, 10.000 metres quadrats per al pàrquing, que tindria capacitat per a uns 400 vehicles, i 4.000 metres quadrats de reserva per a futurs usos hospitalaris ambulatoris i administratius (construint els tancaments però sense acabats interiors).

L’aparcament i la millora del centre, molt reclamat tant pels usuaris com pel sindicat CATAC i l’Associació de Veïns del Centre Nucli Històric de Tortosa, tindrà capacitat per als 400 vehicles en els nivells inferiors més propers a la ciutat, al rovell de l’ou d’aquesta, i permetrà descongestionar el moviment de vehicles a la zona del recinte hospitalari.

Un espai molt particular
Així, amb la particularitat d’aquests espais, amb un edifici en alçada i el talús, es preveu un nexe vertical entre la ciutat i l’hospital amb escales, rampes i ascensors per tal de permetre també l’accessibilitat a peu al centre des de Tortosa. 

Pel que fa a la muralla dels segles XIV-XV perimetral a l’Hospital de Tortosa i als seus baluards, al contracte s’expressava la necessitat que estiguessen protegides i integrades al nou entorn edificat, sense restar protagonisme als trams que avui en dia es conserven.

El pressupost d’execució material estimatiu de projecte és de més de 9,5 milions d’euros, segons la Generalitat.

Comentarios

Lea También