Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Agricultura denuncia una nova "introducció dolosa" de caragols poma a l'Ebre

S'han trobat 43 exemplars adults a l'hemidelta dret del riu, on fins ara la plaga estava controlada

ACN

Whatsapp
Agricultura denuncia una nova

Agricultura denuncia una nova "introducció dolosa" de caragols poma a l'Ebre

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha denunciat als Mossos d'Esquadra una nova "introducció dolosa" de caragol poma que s'ha detectat aquest dijous a l'hemidelta dret de l'Ebre, concretament en el terme de Roquetes (Baix Ebre), a la vora del canal de reg. El Departament ha endegat un seguit d'actuacions urgents per evitar la propagació del nou focus i mirar d'eradicar-lo, principalment mitjançant el tancament del desguàs amb sacs de sorra per evitar derives, el tancament de les entrades i sortides d'aigua de l'arrossar on s'ha detectat el focus, la prospecció de la zona per retirar els cargols que es detectin i el tractament amb saponines.

Agricultura ha volgut puntualitzar que si bé el caragol poma afecta l'hemidelta esquerre de l'Ebre, fins ara al dret només s'havien detectat focus puntuals que ja han estat eradicats. La introducció dolosa de 43 cargols adults, però, podria provocar que l'espècie invasora es propagués també per aquesta banda del delta.

Cal recordar que el Departament va presentar una denúncia, davant la sospita que l'arribada del caragol poma al Baix Empordà fos deguda a una actuació dolosa. En aquesta zona s'està prenent també les mesures urgents d'eradicació i aquesta darrera setmana no s'ha detectat cap més cargol ni posta.

En aquest sentit, els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra fan controls a vehicles per evitar noves introduccions de caragol a la zona, tant al delta de l'Ebre como a la zona arrossera de Pals.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También