Alcanar promou el llegat ibèric amb un mercat i visites guiades

El municipi ha ofert portes obertes al poblat ibèric de la Moleta del Remei i al Centre d´interpretació de la cultura dels ibers-Casa O´Connor durant aquest cap de setmana

19 mayo 2017 21:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Centre d’interpretació de la cultura dels ibers, situat a la Casa O’Connor d’Alcanar, es podia visitar ahir i dissabte al matí per contemplar bona part de les troballes descobertes als jaciments de la Moleta del Remei i Sant Jaume-Mas d’en Serrà. A més, s’oferien guiatges a la Moleta durant els dos dies.

Durant la visita al Mercat de Sant Miquel, la conservadora del Museu de les Terres de l’Ebre, Maria del Mar Villaubí, destacava que «tant la Moleta del Remei com Santjaumes són dos referents en els estudis sobre el món ibèric i cal donar-los suport».

Una altra entitat que col·labora amb el Mercat és l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Alcanar. Per a la professora de ceràmica, Rosa Roca, «els ibers ens van ensenyar molt sobre la manera de treballar la ceràmica, nosaltres en fem una continuació, amb tècniques més modernes. És un orgull que hi hagi aquesta ceràmica aquí i poder donar-la a conèixer».

La parada de l’Escola d’Art, a la plaça del Camí Ample, exposava fotos de gran format dels vasos i altres peces d’època ibèrica trobats als jaciments del municipi, així com imatges dels treballs que realitzen els alumnes i informació sobre les activitats de l’escola que ja ha iniciat el nou curs escolar, però encara admet més alumnes.

L’Associació de mestresses de casa, organitzadora del Mercat, amb el suport de l’Ajuntament, van desplaçar el recinte una mica més amunt cap als carrers més antics del poble, tal i com es feia fa dinou anys, quan va començar el certamen. Per conèixer aquesta part més desconeguda del municipi, ahir a la tarda es va oferir una visita guiada al nucli antic d’Alcanar, amb més de 775 anys d’història.

La demostració del treball amb la pauma, a càrrec dels artesans de Paüls, va ser un dels atractius de la jornada d’ahir, junt amb cercaviles i espectacles de màgia de la companyia La Troupe de Malabo pel circuit de les 35 parades que, enguany, s’han desplaçat fins a Alcanar. Un espectacle de circ va servir per tancar la 19a edició del Mercat Ibèric de Sant Miquel d’Alcanar.

 

Actes complementaris

El programa d’actes incloïa l’obra La Butaca, del grup T-Atraco Teatre, a l’auditori municipal, dissabte a la nit.

Una altra celebració emotiva era el 8è Memorial ‘Va per tu’, dissabte a la nit. Els diables canareus van presentar una recreació històrica, amb llum i foc, de la descoberta de les mòmies de l’Antic Egipte, després va haver-hi un vistós espectacle pirotècnic, en record del membre del grup de diables d’Alcanar Fotem-li foc, Joan Josep Pla.

El Mercat ibèric de Sant Miquel ha servit de preludi de les properes Festes del Remei, el segon cap de setmana d’octubre, en celebrar-se l’intercanvi de pubilles amb un ball al Centre Cívic d’Alcanar.

Comentarios
Multimedia Diari