Amposta celebra els 70 anys del Mercat Municipal

Els actes inclouen una exposició fotogràfica i el Cinquè Tast al Mercat de Nit organitzat per l’Associació de Venedors, aquest dissabte 

02 marzo 2018 11:54 | Actualizado a 04 marzo 2018 16:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Mercat Municipal d’Amposta commemorarà enguany els seus 70 anys i ho farà amb diferents activitats al llarg del 2018. La primera serà, precisament, demà, dissabte, 3 de març, amb la inauguració d’una exposició fotogràfica que estarà instal·lada a l’interior i que recorda alguns dels moments clau de la història d’aquest equipament, un acte que servirà, a més, per celebrar l’efemèride amb un gran pastís amb espelmes que bufaran els paradistes i els representants institucionals.

A més a més, l’Associació de Venedors del Mercat ha preparat el 5è Tast al Mercat de Nit, on està previst que una desena de paradistes serveixin diferents tastos com mini-burguers de peix, canelons de carxofa, entrecot a la planxa amb salses o pinxos de fruita, entre altres propostes culinàries. 

Les reformes
Obra de l’arquitecte F. Ubach i Trullàs i construït a la zona de la Fàbrica, el Mercat Municipal d’Amposta va ser inaugurat el febrer de 1947 i des d’aleshores ha patit vuit remodelacions.Una d’aquestes reformes va tenir lloc als anys noranta i va servir per modernitzar-lo, amb la instal·lació de portes automàtiques o la introducció d’equipaments d’acer inoxidable. També la substitució dels vidres llisos existents fins llavors en els finestrals, per un seguit de vitralls realitzats amb la tècnica de l’emplomat per Bronson Shaw (artista d’origen anglès resident a Tortosa), que representen la fauna, la flora i el conreu de l’arròs del Delta de l’Ebre.

D’altra banda, l’última d’aquestes actuacions de millora és, precisament, la que s’està executant actualment, una actuació que, en una primera fase, ja ha finalitzat la remodelació de la coberta principal, amb la millora de l’aïllament tèrmic i acústic, amb una inversió de més de 536.000 euros, i que està executant la rehabilitació dels serveis exteriors.

La segona fase de rehabilitació del Mercat té prevista la recuperació de les cobertes de les caselles laterals, la recuperació del terra original i una pintada generalitzada a tot l’equipament, a més d’acabar de sanejar els vitralls pendents.

Comentarios
Multimedia Diari