Amposta comptarà amb un vaixell elèctric de turisme fluvial

El govern porta a aprovació dilluns un pressupost per al 2022 amb més despesa social

22 diciembre 2021 18:50 | Actualizado a 23 diciembre 2021 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta ha anunciat l’adquisició d’una embarcació destinada a donar a conèixer la façana fluvial i el patrimoni històric i cultural del municipi. Es tracta d’un vaixell elèctric per a 120 passatgers amb un cost de 744.269 euros, que serà finançat amb els fons europeus Next Generation.

«Dels 60 milions d’euros del fons Next Generation que arriben a Catalunya, d’aquesta primera convocatòria de turisme, dos impacten directament a Amposta i estan desglossats en quatre eixos, la creació d’una nova estació de recàrrega de vehicles elèctrics, la millora de la infraestructura ciclista, treball de transició digital, l’adquisició d’aquesta embarcació i la gestió, seguiment i avaluació del projecte a més de la rehabilitació de les cases de la zona castell», ha explicat Adam Tomàs, alcalde d’Amposta. Aquest vaixell, tal com ha indicat Tomàs, un cop comprat, sortirà a licitació pública. «Adquirirem l’embarcació i restaurarem les cases del Castell, però la idea és que inversors privats siguin els encarregats de gestionar aquests serveis», ha explicat l’alcalde, tot afegint que «la idea és que la ruta turística vagi més enllà d’Amposta. Ens agradaria que pogués arribar entre Sant Jaume i Tortosa, perquè al final té un impacte prou gran».

Pressupostos per a 2022

La compra de l’embarcació s’inclou en els pressupostos de 29,5 milions d’euros que el consistori ha presentat per al 2022. En aquests hi ha inversions de 5,7 milions centrades en diferents àmbits com l’educació, urbanisme, serveis socials o comerç.

Segons ha indicat l’alcalde, els pressupostos s’han elaborat complint els compromisos de l’equip de govern amb la ciutadania. Entre les despeses previstes, s’hi troba la incorporació de llocs de treballs públics, com un Tècnic en educació infantil que facilitaria l’obertura d’una nova aula a la llar d’infants La Gruneta, la millora de la xarxa de clavegueram o la conservació de vies públiques. També es preveu una partida de 42.000 euros, per a la conservació del cementiri, fet que Tomàs destaca, dient que «enguany s’ha cobrat la taxa del cementiri. No n’hi havia des de feia gairebé 40 anys i ens permet regularitzar i fer manteniment, a més de plantejar una inversió d’ampliació i arreglar els nínxols que estan caiguts».

Pel que fa a educació, hi ha una despesa per incorporar monitors de menjador per a infants amb necessitats educatives especials i el manteniment de beques i subvencions a més d’una inversió de 260.000 euros per a la construcció d’un gimnàs per a l’escola Soriano Montagut. En l’àmbit de comerç, empresa i turisme, la despesa es destinarà a fomentar la contractació de persones en atur i a la creació de la Festa de l’Arròs. En joventut i participació ciutadana, cultura, festes i esports se centrarà, entre altres, en mantenir el model de lleure d’estiu, en les subvencions a entitats, en el manteniment de les instal·lacions esportives i en la realització dels pressupostos participatius.

Finalment, en la despesa a serveis socials, creixerà el suport a les entitats sector amb partides per a la millora dels serveis. Entre les previsions es planteja una partida per a un nou edifici d’APASA, cobrir un dèficit de transport en l’Associació de familiars de malalts d’Alzheimer, o en la millora de l’atenció domiciliària.

L’Ajuntament també ha anunciat diverses inversions com la construcció d’una plaça al carrer Miralles, la finalització de l’aparcament de l’Hospital Comarcal o l’arranjament d’habitatges socials.

Comentarios
Multimedia Diari