Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Amposta ha impulsat 19 obres per un valor de 4,3 milions d'euros el 2018

Des de l’Ajuntament apunten que molts projectes s’acabaran a finals del 2019

Maria Noche

Whatsapp
Imatge de la façana fluvial d’Amposta. FOTO: Joan Revillas

Imatge de la façana fluvial d’Amposta. FOTO: Joan Revillas

Amposta va licitar i adjudicar durant l’any 2018 un  total de 19 projectes amb un cost de 4,3 milions d’euros. L’Ajuntament ara fa balanç de les obres adjudicades durant el 2018, tant les que estan ja en execució com les que estan en licitació i les que han de començar enguany.

L’alcalde, Adam Tomàs, deixa clar que moltes d’aquestes no estaran acabades al final de la legislatura. «Aquest govern no es planteja quines obres ha de fer per acabar la legislatura, sinó quines obres necessita i es mereix Amposta». Tomàs explica que algunes obres de gran envergadura, com és la del centre cívic per a la gent gran, obra adjudicada per 2,3 milions d’euros, que encara no han començat, no estaran acabades fins finals del 2019 o principis del 2020. «Hem de fer el casal de gent gran que es mereix Amposta, no el casal que tindríem acabat per fer-nos la foto», afegeix Tomàs.

Cal destacar que d’aquestes 19 obres, 17 han estat adjudicades a empreses locals. «S’ha fet un treball amb el gremi de constructors perquè, sempre dins de la legalitat, el que inverteix l’Ajuntament també reverteixi, al màxim possible, a la ciutat», explica l’alcalde.

Tomàs també assenyala que, entre les millores ofertes sense cost per a l’Ajuntament i la diferència entre l’import de licitació i l’import d’adjudicació, «el consistori s’estalvia més d’un milió d’euros», respecte al cost que haguessin tingut en total aquestes obres en un principi.
De l’import total d’adjudicació, exactament 4.346.425,26 milions d’euros, prop de 400.000 euros corresponen a obres ja executades i acabades (la majoria, obres menors), com és el cas de la segona fase de la façana fluvial; més d’1,7 milions d’euros a obres ja iniciades i que s’acabaran durant el 2019, com per exemple 1,3 milions d’euros per la rehabilitació de l’antic edifici del Sindicat; i més de 2,2 milions d’euros són obres adjudicades i que començaran les properes setmanes, com per exemple la millora dels espais verds, adjudicada per 500.000 euros, o l’esmentat anteriorment centre cívic per a la gent gran. 

Tomàs també destaca que actualment hi ha en licitació, amb pressupost del 2018, dues obres vinculades al Pla de Foment Turístic que ascendeixen les dues 193.000 euros i que l’Ajuntament té sobre la taula, pendent d’iniciar la licitació les properes setmanes, més d’un milió d’euros en tres obres: la segona fase dels pluvials del carrer Tarragona, la construcció de la nova seu de les Mestresses de Casa al carrer Sant Roc, i la rehabilitació de l’església del Poble Nou. 

L’alcalde ha volgut destacar que, des del 2015 i fins al 2020 s’hauran executat més de 18 milions d’euros en obres. A banda, hi ha molts avantprojectes sobre la taula, en cas que continués el mateix equip de govern en la propera legislatura. Els més destacats serien les millores del cementiri municipal; la comissària de policia, una obra molt important que està pendent de trobar lloc; i la construcció del dipòsit d’aigua a Poble Nou del Delta. En l’àmbit esportiu, hi ha el projecte d’ampliació de la pista d’atletisme i un projecte d’un nou rocòdrom a la ciutat. 

Comentarios

Lea También