Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Arrenca la fase dos a Tortosa amb l’obertura del complex WIN el 2 de juny

De moment només s’obren les pistes de pàdel i la piscina per al Club Natació. La biblioteca de la ciutat també habilita ja una sala de lectura

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge d’arxiu. La piscina obrirà el dia 2 de juny i de moment només per al Club Natació.  FOTO: Joan Revillas

Imatge d’arxiu. La piscina obrirà el dia 2 de juny i de moment només per al Club Natació. FOTO: Joan Revillas

L’avenç de les fases de la desescalada a les Terres de l’Ebre comporten aquesta setmana novetats pel que fa al funcionament de diversos equipaments municipals que van quedar tancats durant el període de confinament. 

En el cas de la capital, Tortosa, si fa dos setmanes, amb l’entrada a la fase 1, la biblioteca Marcel·lí Domingo ja va recuperar el servei de préstec amb cita prèvia, ara a aquesta possibilitat s’hi suma l’obertura d’una sala de lectura que també està equipada amb dos ordinadors de consulta. 

Per la seua banda, el Museu de Tortosa, que des de la setmana passada també té oberta la sala d’exposició permanent, des d’ahir es pot visitar també a la sala d’exposicions temporals Antoni Garcia l’exposició ‘Albert Fabà o la revolta permanent’, que va quedar tancada arran de l’esclat de la pandèmia. Al mateix complex modernista de l’antic escorxador, també recupera l’activitat l’oficina de turisme. Ho fa juntament amb els altres dos equipaments d’atenció als visitants: el Centre d’Interpretació del Renaixement, situat a l’Espai Sant Domènec, i el conjunt d’escultures dels Jardins del Príncep, a Remolins. 

Amb la fase 2 també augmenten el nombre d’activitats esportives permeses a les instal·lacions municipals. Això fa que el Complex Esportiu WIN també reprenga altres disciplines: amb la fase 1 es va poder practicar pàdel, encara que aleshores només fos en forma de classes individuals amb cita prèvia. Ara també es podran reservar pistes per fer partides. Pel que fa a la piscina, a partir del 2 de juny també es posarà en funcionament, encara que la limitació de l’aforament (amb una persona per carril i un màxim de 10 persones a les instal·lacions) i les estrictes mesures de desinfecció després de cada ús comportaran que, de moment, només estiga a disposició dels entrenaments del Club Natació Tortosa. 

La resta de piscines municipals de Tortosa tenen previst obrir l’activitat cap al final de juny, com és habitual tots els anys, si així ho permeten les normes sanitàries.

 Al Complex Esportiu WIN, a partir del dia 2 també es recuperaran altres activitats com ara classes dirigides, que es duran a terme en espais més amplis. D’altra banda, també s’han anunciat els campus esportius d’estiu, que es desenvoluparan en tres modalitats: futbol, multiesport i rítmica. L’horari del Win serà de 6.30 a 13.30 hores i de 15.30 a 21.30 hores, deixant una franja horària al migdia sense activitat, durant la qual es desinfectarà i es netejarà la instal·lació en profunditat, de la mateixa manera que es farà en finalitzar la jornada. Tanmateix, l’aforament es veurà reduït a un 30% de la seva capacitat total, malgrat que se’n preveu un increment a mesura que vagin avançant les fases. A més, les activitats dirigides es duran a terme majoritàriament a la zona de solàrium, a excepció de l’spinning.
En el cas del Mercat municipal aquesta setmana es posa en marxa un nou horari: de dilluns a dijous, de 8 a 14.30 hores, i els divendres i dissabtes, de 8 a 15 hores. Per la seua banda, el transport públic recupera ja totes les franges existents abans del decret d’alarma. 

Comentarios

Lea También