Arrenca la restauració de la façana de la Catedral de Tortosa

Els operaris instal·len una gran bastida per poder dur a terme els treballs, mentre també avança l’obra de la plaça davant del temple

22 abril 2021 09:30 | Actualizado a 07 mayo 2021 13:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El projecte de neteja i recuperació de la façana de la catedral de Tortosa s’ha posat en marxa, amb la instal·lació per part dels operaris d’una gran bastida. El bisbat de Tortosa va adjudicar les obres a l’empresa valenciana EMR (Estudio Métodos de la Restauración) per un import de prop de 500.000 euros. Finalment es duran a terme en una sola fase, gràcies als diferents ajuts rebuts per part del Ministeri de Foment, la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura i l’Ajuntament.

Es preveu reparar rejuntats, consolidar els paraments de pedra més degradats, hidrofugar determinades zones molt exposades a l’aigua de pluja, i aplicar biocides per a evitar el creixement de plantes. També se substituiran i protegiran algunes fusteries i reixes que tenen problemes d’oxidació, corrosió i parts malmeses i trencades, entre d’altres intervencions. Així, la façana barroca, aixecada entre el 1620 i el 1757,recobrarà els seus colors originals: rosats del Jaspi de la Cinta, ocres, negres i blancs. A la fornícula central s’instal·larà la imatge de la Mare de Déu de la Cinta, encarregada per l’Arxiconfraria de la Cinta.

Aquesta actuació se suma a la que està duent a terme l’Ajuntament de Tortosa, per construir la nova plaça entre el temple i el riu Ebre. Després de diversos retards i entrebancs, actualment aquesta actuació avança a bon ritme i ja es poden veure algunes de les infraestructures que configuraran el nou espai.

Comentarios
Multimedia Diari