Ascó celebra Sant Antoni a les xarxes socials i la televisió local

La pandèmia ha obligat a readaptar la festivitat, molt sentida al municipi riberenc

18 enero 2021 09:30 | Actualizado a 18 enero 2021 09:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ascó és sense dubte un dels pobles ebrencs que més intensament celebra Sant Antoni, amb les curses de cavalls segurament com element més característic i emblemàtic.

Enguany, però, la situació de pandèmia ha obligat a readaptar la festivitat, molt sentida al municipi. Així, s’han celebrat igualment alguns dels actes, però en format telemàtic, ja siga a les xarxes socials o per la televisió local.

Així per exemple dijous els Majorales i Majorals van donar la benvinguda a la Festa de Sant Antoni 2021 per Vídeo Ascó Televisió. Divendres va tenir lloc el pregó, on van participar diferents protagonistes i actors de la festa.

Ahir al matí es va poder seguir la missa en directe per la televisió i tot seguit es van emetre un recull de Corrides als Clots dels darrers anys, un dels moments més espectaculars de les festes de cada hivern al municipi.

També fins i tot es va animar els veïns a fer el vermut a casa, amb ball amb l’orquestra Malambo’s en directe per la televisió. També es va poder jugar a Kahoot en directe, amb preguntes sobre la festa de Sant Antoni d’Ascó, amb premis per als tres primers guanyadors. Tot seguit es va emetre una ballada de jotes a través de la megafonia del poble i la televisió, una altra forma de recordar un altre dels moments particulars de la festa.

Finalment ahir al vespre es va retransmetre l’obra de teatre «La Barraca de Sant Antoni», i a la nit les Majorales i Majorals van despedir la festa desitjant que Sant Antoni 2022 es pugui celebrar amb normalitat.

També Alcanar va celebrar un Sant Antoni telemàtic, amb un programa eminentment adreçat a les xarxes socials. Altres municipis com per exemple el Perelló van reduir les festes d’hivern a la mínima expressió, celebrant ahir un Tres Tombs amb la imatge de Sant Antoni que els veïns van poder seguir des dels balcons de casa. Altres pobles com la Ràpita o Jesús i Roquetes van decidir susprendre’l per la pandèmia.

Comentarios
Multimedia Diari