Ascó viu Sant Antoni!

La primera jornada de les curses de cavalls, matxos i rucs i l´encesa de la foguera a la plaça de l´Església marquen l´inici dels actes centrals de la festa. Consulta el programa de festes

19 mayo 2017 20:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Fins a divuit anys ha hagut d’esperar Antoni Martínez per viure un moment com el d’ahir, l’instant en què, un cop finalitzada la processó, agafa la venerada imatge de Sant Antoni i la condueix fins a l’interior a casa seva, on romandrà un any, en un distingit espai reservat al menjador.

«És una emoció que no es pot explicar amb paraules», admetia ahir al Diari. Acompanyat dels seus companys majorals, familiars, amics i veïns, Martínez va complir en la seva condició de clavari amb dels rituals més característics de la festa major de Sant Antoni d’Ascó, que ahir va iniciar el primer dia d’actes centrals.

 

Els majorals de 2017 a 2019

La jornada va començar amb la celebració, ben d’hora, dels tres tombs, amb la novetat de l’estrena de la tartana restaurada de Cal Cavaller. En acabar, la comitiva es va dirigir a l’església, on es va oficiar la missa.

El mossèn va revelar els noms del pròxim trio de majorals, que assumiran l’organització de la festa major d’hivern de 2017 a 2019. Es tracta dels veïns d’Ascó Miquel Àngel Ribes, Jordi Martínez i Jordi Jornet.

A casa del clavari Martínez, i després de dipositar la imatge del menjador, la família va oferir el tradicional esmorzar a les desenes de veïns concentrats al carrer.

 

Primeres curses al circuit

Mentre, el circuit de Sant Antoni s’anava omplint de públic, quasi tot local, per assistir a la primera de les tres jornades de curses de cavalls, matxos i rucs, amb la participació d’una quinzena d’animals.

La cursa més destacada, la de cavalls, amb cinc participants, va ser guanyada per Marc Martínez Montaña, per davant de Gerard Fontdevilla i Jaume Vilanova, tots tres d’Ascó. El premi és de 175 euros i un gall per al guanyador.

També es van celebrar les curses, que aixequen molts somriures, de matxos i rucs, on un cop més alguns dels genets no van poder mantenir l’equilibri damunt de la muntura. Avui, a les 12.00 hores, se celebra la segona jornada de curses en el mateix espai.

Mentrestant, la plaça de l’Església ja s’ha convertit en l’epicentre de la festa durant la tarda i nit, amb la gran foguera encesa i les ballades de jotes amenitzades amb menjar i l’actuació de diversos grups, que se succeiran durant tot el cap de setmana.

Comentarios
Multimedia Diari