Atorgats els premis Federico Mayor Zaragoza

Els guardons s’han lliurat tres mesos després de la cita prevista,
el 21 de març, i en format virtual a causa de la Covid-19

04 julio 2020 15:00 | Actualizado a 04 julio 2020 15:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza, que s’haguessin atorgat el passat 21 de març, es van haver de postposar a causa de la Covid-19. Finalment, el passat 29 de juny es van poder conèixer els guanyadors. Els premis van néixer amb la voluntat de fomentar els valors humans i aquest any han estat organitzats sota el lema «Salvem el planeta: actuem ara, demà pot ser massa tard». Des de fa uns anys el certamen està enfocat a l’àmbit educatiu i hi participen escoles, instituts i universitats d’arreu del territori.

El guanyador del cicle superior d’Educació Primària i primer cicle d’ESO va ser l’Institut-Escola Daniel Mangrané (Jesús); en quant al segon cicle d’ESO el guanyador va ser l’Institut Quatre Cantons (Barcelona); a Batxillerat i Cicles Formatius l’Institut Alfacs- Escola d’aqüicultura (La Ràpita) es va emportar el primer premi i en la categoria de graus universitaris va ser guanyadora la Universitat Rovira i Virgili.

D’aquesta manera, en format virtual, van comparéixer l’exdirector de la UNESCO i president de la fundació Cultura de Pau, el Dr. Federico Mayor Zaragoza, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la presidenta de la UNESCO Tortosa, Ada Vallés i el president del jurat, Miquel Àngel Essomba.

En tots els parlaments es va recordar afectuosament a l’anterior presidenta d’Amigues i Amics de la UNESCO i creadora dels premis, Montse Esteve, qui va morir el passat mes de març a causa de la Covid-19.

Comentarios
Multimedia Diari