Caçar ‘gambusins’ ja serà possible al Delta

Albert Gusi posa en marxa la seva obra artística en la qual tothom pot participar des del 27 de juliol fins al 15 de setembre, caçant figures mitològiques de manera virtual 

23 julio 2019 11:59 | Actualizado a 26 julio 2019 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Albert Gusi, guanyador de la IV edició XYZ engegada pel centre cultural Lo Pati, debutarà el proper dissabte, 27 de juliol, amb el seu projecte visual emplaçat als ullals de Baltasar, a la reserva del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Gusi, de fet, qualifica Lo Pati «com el centre d’art cultural de referència al sud del país».

L’ autor fusiona art i natura en una obra original i «trencadora», com també el va qualificar l’alcald’Amposta, Adam Tomàs, i que ens transportarà a un món on es mescla imaginació i realitat. El resultat d’allò que avui denominem art contemporani.

L’artista vincula d’una banda l’aspecte visual, i la connexió amb l’espectador. Es tracta d’un projecte que «poc a poc s’està arrelant al nostre territori». Així, doncs, Gusi pensa que aquestes propostes han d’anar més enllà, per tal que siguin el punt de partida d’altres projectes d’aquestes característiques, on el mateix participant és veu implicat en un món que molts creuen realitat i altres el fan simplement realitat. 

Per tot plegat, aposta per la complicitat entre la cultura contemporània i els espais naturals, «el que no es habitual que passi en un territori com el nostre», va explicar l’autor. 

El proper dissabte, 27 de juliol, el projecte de Gusi s’estrenarà al seu escenari habitual per tal que els participants posin en marxa aquest concepte d’art i natura, i a la vegada participin amb un  projecte que pretén caçar «gambusins» de manera virtual. L’autor anima a que es portin els estris necessaris per començar la caça.

L’origen  del projecte

Fins al 15 de setembre l’obra visual de Gusi estarà de manera dinàmica. Dotze càmeres de videovigilància, seran testimoni    d’una obra dinàmica en la que els participants l’han d’entendre amb «humor i ironia». Allò important no és el «gambusí», sinó el paisatge, va remarcar l’autor.

Un 6 d’abril de 2019, el guanyador del projecte contemporani, Albert Gusi, es trobava als Ullals de Baltasar, amb una de les seves intervencions artístiques. Revisant l’arxiu fotogràfic se n’adona de la presència d’un «gambosí». Ara, pretén que siguin els ebrenc i ebrenques qui jutgin la seva existència a un dels Ullals. 

Aquests ullals són reserves d’aigua dolça que es troben emplaçades al Parc Natural del Delta de l’Ebre, entre els municipis de Sant Carles de la Ràpita i Amposta. 

Albert Gusi és un artista català, nascut a Castellbisbal, que fusiona territori i paisatge des del camp de la fotografia. La majoria de les seves obres són perfomances col·lectives en les quals finalment hi queda un registre fotogràfic. 

Ahir pel matí es van començar a instal·lar les primeres càmeres de videovigilància als Ullals, en un acte en el qual hi van assistir l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs; el director dels Serveis Territorials de Cultura a l’Ebre, Ferran Bladé; el director del Parc Natural del Delta, Francesc Vidal; la directora de Lo Pati, Aida Boix; les codirectores d’XYZ, Antònia Ripoll i Eva Cajigos; i Albert Gusi, artista i creador d’aquest projecte, que de ben segur, serà tot un èxit.  

Comentarios
Multimedia Diari