Cau una banda que venia vehicles de gamma alta robats a Rússia i Ucraïna

Van introduir deu automòbils tot terreny amb un valor entre els 50.000 i els 90.000 euros

19 mayo 2017 20:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes que pertanyien a una estructura criminal dedicada a introduir al mercat espanyol vehicles de gamma alta robats prèviament a Ucraïna i Rússia. Havien creat una empresa per blanquejar la procedència dels vehicles i introduir-los com a cotxes de segona mà d’importació. Els presumptes autors de delictes d’organització criminal, recaptació, estafa i falsedat tenen entre 22 i 36 anys; dos són de nacionalitat ucraïnesa i un espanyol. Els investigadors han acreditat la introducció d’un total de deu vehicles tot terreny de gamma alta de diversos models de la mateixa marca amb uns preus de mercat que oscil·laven entre els 50.000 i els 90.000 euros i n’han pogut recuperar nou.

Les detencions van tenir lloc el 20 de gener passat i, en la fase d’explotació de l’operatiu policial, els Mossos van realitzar entrades i escorcolls a les localitats de Deltebre i Castelldefels (Baix Llobregat) i van detenir tres dels investigats. Queda pendent la detenció del quart integrant del grup, actualment a Ucraïna. Després de declarar davant del jutge, els detinguts han quedat en llibertat a l’espera que se’ls torni a citar.

 

Documentació falsa

Els vehicles entraven amb documentació falsa alemanya i amb un contracte de compravenda simulat entre un fals titular alemany del vehicle i un dels investigats.

Segons han acreditat els agents de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Tràfic il·lícit de Vehicles (UCTIV), els membres d’aquest grup introduïen i legalitzaven els vehicles i els venien tant a particulars com a concessionaris que posteriorment en realitzaven la venda al públic. En qualsevol dels casos els perjudicats sempre eren terceres persones que els compraven de bona fe.

Comentarios
Multimedia Diari