Centre d´Interpretació exposa els onze passos de la Setmana Santa tortosina

La Processó de la Passió del Diumenge de Rams finalitzarà enguany a la plaça dels Dolors, com ho feia fa 200 anys

19 mayo 2017 15:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa dóna el tret de sortida als actes de la Setmana Santa, amb l’inici de les primeres conferències i del 13è Festival de Música Sacra. El centre d’Interpretació de la Setmana Santa, on estan exposats els 11 passos que surten en processó a la ciutat, serà el centre de la majoria d’activitats programades, que arrenquen dijous amb la presentació de l’opuscle i i divendres amb les Versions de la Setmana Santa, a càrrec de la Confraria del Sant Crist de la Puríssima (tots dos actes a les 20.30 h).

Dissabte a l’Església del Roser tindrà lloc el primers dels concerts del Festival de Música Sacra. Hi actuarà el Little Light Gospel Choir. Divendres 7 d’abril tindrà lloc el concert de del Quartet de Corda Apol·lo a l’Església de Sant Jaume de Remolins; El 10 d’abril el Cor La Binota, amb música sacra del clàssic fins al jazz, a la Cripta de la Reparació; i dimarts 11 d’abril s’ha programat el concertMisatango de Martín Palmeri, a la catedral. Tots els concerts tindran lloc a les 20.30 hores i els dos darrers tenen un preu de 5 i 7 euros (part de la recaptació es destinarà a l’Associació de Malalts d’Alzheimer).

El pregó de la Setmana Santa serà el 8 d’abril, a càrrec de Maria Joana Querol Beltrán.

Com a actes complementaris als estrictament religiosos, cal destacar també l’homenatge al desaparegut escultor Àngel Acosta, el 6 d’abril. Precisament és obra d’Acosta el conjunt escultòric del Despullament, pertanyent a la Confraria del Sagrat Cor de l’EMD de Jesús, que des de fa poc es pot veure també a l’exposició Centre d’Interpretació de la Setmana Santa, juntament amb la resta dels passos . La presidenta de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa, Cinta Fontanet, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, han agraït el treball de l’Escola d’Art de la Diputació en la restauració dels passos que ha dut a terme, per posar-los a punt per a les processons. La principal serà com cada any la Processó de la Passió, el Diumenge de Rams al vespre. Segons ha detallat Fontanet, tornarà a finalitzar a la plaça dels Dolors, com es feia fa 200 anys.

Per la seva banda, l’alcalde ha assegurat que les processons també podran transitar per la plaça Agustí Querol, actualment en rehabilitació dins les obres de reforma del pont de l’Estat.

Comentarios
Multimedia Diari