Más de Ebre

Cinc nous possibles punts contaminats a Flix

L'alcalde de Flix, Marc Mur, ha explicat que l'informe simplement conté punts on hi ha indicis que poden estar contaminats i que per això cal ser 'molt curosos' abans no es confirmi, perquè fins ara no s'ha fet cap analítica

Redacció/ACN

Whatsapp
L´embassament de Flix. FOTO: JOAN REVILLAS

L´embassament de Flix. FOTO: JOAN REVILLAS

L’Ajuntament de Flix ha identificat cinc nous possibles punts contaminats per la companyia química Ercros al municipi, que se sumarien als dels terrenys industrials de l’empresa. El govern municipal ha elaborat un informe que conté cinc possibles localitzacions de punts contaminats, identificats amb coordenades a partir dels indicis que han fet arribar al consistori diversos extreballadors de la fàbrica.

L’informe municipal va passar per la junta de govern el passat divendres i ahir dilluns es va enviar a l’Agència de Residus de Catalunya (ACR), que serà qui encarregarà una analítica d’aquestes terres per comprovar si estan contaminades, o no.

L’alcalde de Flix, Marc Mur, ha explicat que l’informe simplement conté punts on hi ha indicis que poden estar contaminats i que per això cal ser «molt curosos» abans no es confirmi, perquè fins ara no s’ha fet cap analítica.

Per aquest dijous, 26 de gener, hi ha prevista una reunió amb la comissió d’experts que ha de supervisar la descontaminació, en la qual aquest assumpte serà un dels punts a tractar. Per això el consistori ha treballat per «complir terminis» i fer-ho arribar a l’Agència de Residus, segons Mur.

Sobre l’auditoria que ha d’esclarir quants residus contaminats queden al fons de l’embassament de Flix, que en principi hauria de fer-se pública abans del 31 de gener, Mur ha explicat que ex manté el compromís d’Acuamed però que fins al dia d’avui no ha rebut més notícies i que continua a l’espera. Cal recordar que Acuamed va donar per finalitzats els treballs l’any passat, però després del cas de corrupció que va esclatar en el si de la societat estatal, es va conèixer que, realment, encara no s’havien tret tots el llots tòxics del fons del pantà.

D’altra banda, l’alcalde de Flix ha insistit que, a banda d’Acuamed, està pendent una reunió amb la secretaria d’Estat de Medi Ambient, per la qual «encara no hi ha data».

Temas

  • EBRE

Lea También