Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Construeixen el nou embarcador fluvial de Tortosa davant del Mercat

Fins ara s'ubicava a l'altura del barri de Remolins, en un revolt del riu Ebre on quedava molt exposat durant les crescudes

M.Millan

Whatsapp
Estat actual de les obres del nou embarcador fluvial, a la riba esquerra de l´Ebre. Foto: Joan Revillas

Estat actual de les obres del nou embarcador fluvial, a la riba esquerra de l´Ebre. Foto: Joan Revillas

Ja estan en marxa les obres per a la instal·lació del nou embarcador fluvial de Tortosa davant del Mercat Municipal, a la riba esquerra de l’Ebre. Fins ara l’embarcador s’havia situat a Remolins, a l’altura de l’antic escorxador, un espai molt sotmès als forts corrents quan hi ha crescudes a l’Ebre, fet que dificultava el seu funcionament i l’exposava a ser objecte de desperfectes.

El nou embarcador està dissenyat per donar servei públic a la navegació d’oci, turística i esportiva per l’Ebre. Aquesta nova actuació es fa en el marc d’un conveni subscrit entre l’Ajuntament de Tortosa –redactor del projecte– i el i Consell Comarcal del Baix Ebre, dins del projecte Xarxa Ebrebiosfera.

Les obres tenen un pressupost de 90.000 euros i un termini d’execució de tres mesos. S’hi preveu un pantalà flotant, de 2,5 x 12 metres, que s’instal·larà més al sud, a l’altura de la plaça Barcelona, al peu d’una rampa d’accés condicionada en les últimes obres de millora de la façana fluvial.

L’embarcador quedarà unit a la riba del riu amb una passarel·la de 2 x 5 metres articulada amb superfície lliscant sobre la plataforma de formigó. La disposició del nou embarcador facilitarà les maniobres d’atracar i desatracar dels vaixells, ja que s’hi poden acostar amb la proa a contracorrent, oferint una mínima resistència a la mateixa. L’obra també inclou la prolongació cap al nord –70 metres– del passeig fluvial que comença al Club de Rem.

L’Ajuntament ha introduït com a millora al projecte el condicionament de les dues rampes de baixada a riu, situades davant del Mercat, que incorporaran escales i barana de seguretat.

La reubicació de l’embarcador, més enllà de les millores de seguretat que comporta, va en la línia de potenciar la navegació d’esbarjo al riu Ebre i convertir Tortosa en parada obligatòria.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También