Construeixen el nou embarcador fluvial de Tortosa davant del Mercat

Fins ara s'ubicava a l'altura del barri de Remolins, en un revolt del riu Ebre on quedava molt exposat durant les crescudes

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja estan en marxa les obres per a la instal·lació del nou embarcador fluvial de Tortosa davant del Mercat Municipal, a la riba esquerra de l’Ebre. Fins ara l’embarcador s’havia situat a Remolins, a l’altura de l’antic escorxador, un espai molt sotmès als forts corrents quan hi ha crescudes a l’Ebre, fet que dificultava el seu funcionament i l’exposava a ser objecte de desperfectes.

El nou embarcador està dissenyat per donar servei públic a la navegació d’oci, turística i esportiva per l’Ebre. Aquesta nova actuació es fa en el marc d’un conveni subscrit entre l’Ajuntament de Tortosa –redactor del projecte– i el i Consell Comarcal del Baix Ebre, dins del projecte Xarxa Ebrebiosfera.

Les obres tenen un pressupost de 90.000 euros i un termini d’execució de tres mesos. S’hi preveu un pantalà flotant, de 2,5 x 12 metres, que s’instal·larà més al sud, a l’altura de la plaça Barcelona, al peu d’una rampa d’accés condicionada en les últimes obres de millora de la façana fluvial.

L’embarcador quedarà unit a la riba del riu amb una passarel·la de 2 x 5 metres articulada amb superfície lliscant sobre la plataforma de formigó. La disposició del nou embarcador facilitarà les maniobres d’atracar i desatracar dels vaixells, ja que s’hi poden acostar amb la proa a contracorrent, oferint una mínima resistència a la mateixa. L’obra també inclou la prolongació cap al nord –70 metres– del passeig fluvial que comença al Club de Rem.

L’Ajuntament ha introduït com a millora al projecte el condicionament de les dues rampes de baixada a riu, situades davant del Mercat, que incorporaran escales i barana de seguretat.

La reubicació de l’embarcador, més enllà de les millores de seguretat que comporta, va en la línia de potenciar la navegació d’esbarjo al riu Ebre i convertir Tortosa en parada obligatòria.

Comentarios
Multimedia Diari