Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Deltebre potenciarà els terrenys de sota de Lo Passador, el polígon i el port

El municipi presenta el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, confeccionat pel Departament de Territori i Sostenibilitat per la seua singularitat. El pla vol enfortir les zones que permeten un impuls econòmic per a la població

M. P.

Whatsapp
Foto: Joan Revillas

Foto: Joan Revillas

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, han presentat el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal al teixit associatiu i als sectors participants en el procés de participació ciutadana del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, una vegada aquest ha estat aprovat pel plenari municipal inicialment. Segons ha comunicat l’Ajuntament de Deltebre, el POUM ha estat realitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, sent l’únic planejament urbanístic confeccionat darrerament pel departament a causa de la seua singularitat.

La proposta de POUM vol preservar la identitat i la singular estructura urbana del municipi prioritzant, entre d’altres, el creixement compacte, l’aprofitament de buits urbans i evitar la dispersió de la urbanització. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que «estem parlant d’un POUM enfocat des del microurbanisme i dissenyat a partir d’un ampli treball de camp, carrer per carrer, amb la finalitat principal de donar resposta a les problemàtiques de les famílies del municipi».

Tot i això, el POUM, també s’enfoca en altres aspectes necessaris per al desenvolupament social i econòmic de Deltebre posant en valor la condició de capitalitat del delta de l’Ebre. Així, s’aposta per enfortir, sempre en criteris de sostenibilitat, totes aquelles zones que permeten l’impuls econòmic del municipi com és el cas, per exemple, del polígon industrial, del port de Deltebre, del nucli de Riumar i també dels terrenys ubicats sota el pont Lo Passador amb la finalitat d’obrir el municipi al riu Ebre.

En el cas concret de Riumar, s’adeqüen les opcions del seu creixement en extensió i alçades tenint en compte la seva ubicació sensible ambientalment. Alhora, també es preveu l’anella de Riumar, un passeig verd que envoltarà tot el nucli turístic i que fomentarà el pas de vianants i bicicletes. En aquest punt, el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha destacat que «el POUM de Deltebre és un exemple de com es pot compatibilitzar la sostenibilitat urbana i ambiental amb l’impuls de l’economia».

Paral·lelament, el POUM també vol dotar el municipi d’una àmplia xarxa d’espais verds i d’equipaments públics per tal de crear punts de trobada entre la ciutadania. En aquest cas, per exemple, es preveu l’ampliació del Parc del Riu, el centre social del Barracot, el Mas de Pascual com a espai municipal, noves zones d’aparcaments per a les autocaravanes, entre altres.

El POUM també defineix els límits de les àrees urbanes, els quals inclouen el passeig del Carrilet, posant en valor la història del municipi i creant un paisatge verd per als vianants i bicicletes, i la façana fluvial, la qual aposta per l’obertura del municipi al riu Ebre.

A partir de la setmana vinent, es realitzaran presentacions del POUM obertes a tota la ciutadania especialitzades per a cada zona del municipi. Al mateix temps, també s’establirà un punt d’atenció ciutadana, a l’espai Eliseo Vives de la Biblioteca Delta de l’Ebre, per tal d’atendre els dubtes i els suggeriments dels veïns i veïnes.

Temas

Comentarios

Lea También