El Bisbat de Tortosa neteja el retaule major de la Catedral

El Bisbat també ha anunciat que es desmuntarà i traslladarà, el setembre, el retaule de Santa Anna

22 junio 2018 09:07 | Actualizado a 22 junio 2018 09:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Bisbat de Tortosa ha decidit fer una neteja superficial de la pols del retaule de l’altar major de la Catedral. El retaule està dedicat a la Mare de Déu de l’Estrella i es va restaurar íntegrament fa 30 anys. Des de llavors, ha acumulat molta pols, especialment després que fa tres estius es tombessen les cases de davant del temple. L’actuació s’allargarà dues setmanes.

Josep Alanyà, canonge arxiver de la Catedral i director de l’exposició museística, ha explicat que aquest retaule abans estava a l’absis i es van robar algunes peces durant la Guerra Civil. Després de la seua restauració als anys 80, es va col·locar al lloc que li corresponia. Es tracta d’un retaule de fusta d’efecte d’orfebreria. S’atribueix al 1351 i a Pere Moragues. Josep Paret, responsable de pintura i escultura en fusta del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya de la Generalitat, ha detallat que l’obra està sent intervenida en l’aspecte superficial. Després de l’estiu, però, també es repararan petits aixecaments de pintura i atacs d’insectes que s’han detectat.

Per una altra banda, el Bisbat també ha anunciat que es desmuntarà i traslladarà, el setembre, el retaule de Santa Anna, que ha cedit estructuralment pel lateral esquerra i està en risc de col·lapsar i enfonsar-se. En aquest cas la intervenció haurà de ser completa i el retaule podria no tornar a la Catedral fins al 2020.

Comentarios
Multimedia Diari