Más de Ebre

El Congrés aprova una proposta per la gratuïtat de l'autopista AP-7 a l'Ebre i al Penedès

Proposició no de llei de la Comissió de Seguretat Viària

Redacció

Whatsapp
El Congrés aprova una proposta per la gratuïtat de l'autopista AP-7 a l'Ebre i al Penedès

El Congrés aprova una proposta per la gratuïtat de l'autopista AP-7 a l'Ebre i al Penedès

La comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible del Congrés de Diputats ha aprovat una proposició no de llei d’Esquerra Republicana que instava el Govern espanyol a ‘establir una bonificació del 100 % als peatges de l’AP-7 per a tots els vehicles que tinguessin entrada i sortida durant el mateix trajecte de viatge per qualsevol dels peatges ubicats entre Ulldecona/Vinaròs i l’Hospitalet de l’Infant’. Arran d'una esmena del PDeCAT, també es va incloure la mateixa demanda per al tram nord de la demarcació de Tarragona, afectada com l'Ebre pel col·lapse de l'N-340 i la falta de l'autovia A7.En una altra esmena es va incloure també la demanda de bonificar el pas de camions per l'autopista, en la línia de le mesura que ja s'aplica a la Nacional II a Girona, i per la que aposta també la Generalitat.

 Segons el diputat republicà Joan Olòriz, que és qui va defensar-la, ‘aquesta és la millor mesura i més immediata per aturar la sinistralitat a l’N-340, tal com han reivindicat els alcaldes i els veïns, fins que no s’hagi construït el tram d’autovia A-7 o finalitzi la concessió de l’AP-7 l’any 2019’.

 El diputat republicà va denunciar que les Terres de l’Ebre no disposen d’una via ràpida gratuïta alternativa a l’N-340 ‘perquè els governs espanyols no han completat la finalització de la autovia A7 i, per tant, l’Estat és el responsable d’aquesta situació, perquè no ha fet les inversions que li pertocaven i tenia pressupostades’.

Olòriz  també va recordar "la imposició" que ha fet el Govern espanyol, en contra dels alcaldes i la gent del territori, de diverses mesures al tram ebrenc de l’N-340, com ara la construcció d’11 rotondes, la instal·lació de doble línia contínua en gairebé tot el tram i la limitació de la velocitat a 80 Km/h. Segons el diputat, ‘aquestes mesures imposades pel Govern espanyol han transformat aquesta part del corredor mediterrani en una carretera de tercera’. La proposició aprovada també demanava una partida per fer obres de millora a la carretera N-340 i l’aplicació de pintura rugosa al canal de separació dels dos sentits de la carretera.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También