Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Govern vol tenir un pla d'actuació de desenvolupament econòmic per a les Terres de l'Ebre a finals d'any

La Generalitat planteja sessions de treball específiques amb el territori per consensuar les "accions crítiques" que cal dur a terme

ACN

Whatsapp
Un moment de la reunió del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre. Foto: ACN

Un moment de la reunió del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre. Foto: ACN

El Govern vol trobar l'encaix del Pla estratègic de les Terres de l'Ebre, elaborat per la URV, amb les línies de desenvolupament econòmic general del país que té la Generalitat. Per fer-ho, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha plantejat en el marc del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre sessions de treball amb el territori per poder consensuar un pla amb "accions crítiques" que cal impulsar en els pròxims sis o vuit anys. Les primeres reunions es faran al mes de setembre i abordaran el bloc de la competitivitat. Es parlarà d'indústria i suport a l'empresa; telecomunicacions i energia; i turisme i comerç. L'objectiu és tenir un pla d'actuació complet a finals d'any.

La Generalitat ha acordat amb el Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre dividir en cinc blocs les deu línies estratègiques que preveu el Pla Estratègic de la URV. En concret: competitivitat, ocupació i ocupabilitat, desenvolupament territorial, cohesió social, i governança. En la reunió d'aquest dimarts s'ha decidit iniciar el debat i la concreció d'actuacions pel bloc de la competitivitat amb tres sessions de treball que s'agendaran pel pròxim mes de setembre. En els següents mesos s'abordaran els altres blocs amb l'objectiu que abans que acabi l'any es pugui tenir un pla d'actuació de desenvolupament econòmic complet.

"Volem accions de caràcter crític per impulsar en els pròxims anys i que permetin trencar inèrcies i obrir noves oportunitats", ha assegurat Torres, convençut que aquest és el camí per encaixar les propostes del Pla estratègic, elaborat per la URV, amb les potencialitats que donen les estratègies generals de desenvolupament planificades al país.

Les primeres sessions de treball es faran al mes de setembre, segurament, en el marc del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre, malgrat que no es descarta obrir la porta a més agents implicats. "En les pròximes setmanes, des de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre decidiran quin és el mecanisme de participació més adient per dur-ho a terme", ha afegit.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También