Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El PSC vol que el ple doni suport a la nova proposta de cabals ambientals per al tram final de l'Ebre

Els socialistes presenten una moció on s'insta el govern espanyol a tenir en compte les xifres de la Comissió per a la Sostenibilitat en la nova revisió del pla hidrològic

ACN

Whatsapp

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa presentarà una moció perquè el ple del consistori doni suport a la nova proposta de cabals ambientals de l'Ebre de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. En el text, s'insta el govern espanyol a tenir en compte la proposta en la nova revisió del pla hidrològic de l'Ebre. El portaveu socialista Enric Roig ha insistit que cal una "posició contundent perquè se'ns faci cas". La junta de govern local de l'Ajuntament ja va acordar, a finals de juny, presentar suggeriments a la proposta de revisió del Pla, que inclouen la nova proposta de cabals de la Comissió. El PSC, però, creu que un acord de ple "donarà més força".

Malgrat aquest acord de la junta de govern local, el PSC creu que un acord de ple de la corporació municipal "donarà més força en la reclamació al govern de l'Estat" perquè tingui en compte aquesta proposta en la nova revisió del pla hidrològic. Els socialistes han recordat que el govern espanyola ha d'aprovar aquesta revisió abans del 22 de desembre i que "cal actuar ja de forma decidida". "El cabal ecològic que preveu l'actual pla de conca és clarament insuficient, no té en compte els criteris científics i tècnics, vulnera la directiva marc de l'Aigua i és contrària a la Nova Cultura de l'Aigua", ha recordat el portaveu socialista Enric Roig.

La Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre va aprovar el 25 de juny passat una nova proposta de cabals ambientals per al tram final del riu Ebre que diferencia els anys secs, normals i humits. El cabal ecològic per un any sec hauria de ser de 5.871 hm3/anuals; per a un any normal, 7.732 hm3/anuals i per un humit de 9.907 hm3/anuals. La proposta també incorpora una proposta de cabal mínim d'excepcionalitat per a casos de sequera prolongada amb 3.518 hm3/anuals.

El PSC ha avançat que aquesta moció es presentarà a la resta d'ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l'Ebre.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También