El Parlament insta a la construcció del tercer institut a Tortosa

Aprova la proposta de resolució presentada pel PSC

16 junio 2017 10:29 | Actualizado a 16 junio 2017 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parlament ha aprovat la proposta de resolució presentada pel PSC per a la construcció de l’edifici del tercer institut a Tortosa. La proposta va ser portada al Parlament de Catalunya donada, segons els socialistes, la "situació de saturació" de l’escola de Sant Llàtzer que acull l’institut Cristòfol Despuig, "compartint espais i instal·lacions i donant lloc a incomoditats i incompliments de la normativa".

Cal recordar que el govern ja va anunciar que no hi construiria l’edifici del tercer institut ja que la previsió del creixement d’alumnat a secundària només es preveu per uns quants cursos i que després tornarà a baixar pel que el govern de la Generalitat no veu necessària la construcció d’un nou edifici per acollir al tercer institut.

La proposta ha estat aprovada tot i l’abstenció de la CUP i el vot contrari de Junts X Sí. La creació del tercer institut de Tortosa, després de moltes demandes i reivindicacions, va ser anunciada el 24 d’abril de 2009 i l’Ajuntament de Tortosa ja va aprovar cedir a la Generalitat els terrenys per a la construcció del tercer institut, que s'ha d’ubicar entre l'autovia d'entrada a Tortosa i el pont Tirant lo Blanc, en concret al Pla Parcial Temple Sud i amb una superfície de 10.488 metres quadrats.

El Primer Secretari del PSC de Tortosa i portaveu del grup municipal, Enric Roig, ha recordat que “la reclamació de l’edifici del tercer institut s’ha fet de manera continuada amb accions com una moció, el març de 2015, instant a l’Ajuntament a que demanés a la Generalitat que rectifiqués en la seva decisió. Perquè es tracta de donar resposta a la demanda de la comunitat educativa i de que els nostres professors i alumnes disposin de dos centres educatius de referència independents i amb totes les prestacions que es mereixen i necessiten, un i l’altre” .

Aquesta moció va ser rebutjada en aquell moment per la majoria del govern de CiU però aprovada per ERC, que ara en canvi ha votat en contra al Parlament. “Està clar que s’han d’optimitzar recursos, però no s’ha d’acceptar que el context de dificultat actual serveixi d’excusa per retallar en serveis essencials, en aquest cas desafavorint l’educació pública. L’educació és fonamental per tenir futur", ha expressat Roig.

Comentarios
Multimedia Diari