Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El cabal del pantà de Mequinensa continua en descens

El desembassament a Flix es redueix aquesta tarda als 1.650 m3/s

ACN

Whatsapp

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CH) ha indicat que el cabal de l'Ebre a Mequinensa continua en descens i que la capacitat del pantà ja s'ha reduït fins al 99% a les quatre de la tarda. Així, la menor aportació dels cabals d'entrada al sistema de l'Ebre al seu tram final ha permès que aquest dilluns a les tres de la tarda s'hagin iniciat les operacions per desembassar 1.650 m3/s a Flix enlloc dels 1.800 m3/s que es registraven fins aleshores. No obstant, Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per l'elevat cabal del riu Ebre, que encara segueix sent superior al normal i es mantenen les inundacions sobretot a terrenys agrícoles i zones properes a nuclis urbans.

El cabal entrant a Mequinensa s'ha reduït notablement en les últimes hores, amb aportacions netes a l'embassament de 450 m3/s aproximadament, que han permès que el seu nivell ja hagi baixat del 100% avui a primera hora del matí i s'hagi situat a les quatre de la tarda en el 99%. El dijous passat va assolir el nivell màxim amb un valor del 102,6%.

Aquesta menor aportació dels cabals d'entrada al sistema de l'Ebre ha permès que des de les tres d'aquesta tarda s'hagin iniciat les operacions per desembassar 1.650 m3/s a Flix enlloc dels 1800 m3/s que es registraven fins aleshores. La CHE considera que el cabal encara és elevat, però que la tendència serà que "aviat" tot el sistema de Mequinensa, Riba Roja i Flix passi a desembassar 1.650 m3/s.

A un quart de cinc d'aquesta tarda, el riu Ebre al seu pas per Ascó registrava un cabal de 1.744 m3/s i 5,17 metres d'alçada i a Tortosa 1.808 m3/s i 5,53 metres d'alçada. El pantà de Mequinensa se situa al 98,96% de la seva capacitat, el de Riba Roja al 98,02% i el de Flix arriba al 91,92% de reserves.

En aquests moments ja s'ha nota el descens en el punt d'aforament d'Ascó però no encara aigües avall. Mentre es produeix aquest descens progressiu dels cabals i fins que es normalitzin completament, Protecció Civil manté la recomanació de limitar les activitats en aquestes zones ja que els cabals encara són elevats.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También