El fiscal demana fins a 7 anys de presó a dos policies locals de l’Aldea acusats de detenció il·legal

La fiscalia sol·licita penes de tres anys i mig i set anys de presó, respectivament, per a dos agents de la policia local de l’Aldea (Baix Ebre) acusats de detenció il·legal i lesions

10 agosto 2017 09:14 | Actualizado a 09 noviembre 2017 10:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia Provincial de Tarragona sol·licita penes de tres anys i mig i set anys de presó, respectivament, per a dos agents de la Policia Local de l’Aldea acusats de detenció il·legal i de diversos delictes lleus de lesions. Segons l’escrit del fiscal, els fets es van produir almenys dos cops, durant el 2011. 

A dos quarts de deu de la nit del 28 de setembre, els acusats es van dirigir en el vehicle policial fins al pàrquing l’Hostal de l’Aldea, on es trobava la víctima. «Sense causa justificada», assenyala el fiscal en el seu escrit, el van traslladar emmanillat al vehicle policial fins a Tortosa. 

Posteriorment, en un lloc indeterminat de la capital del Baix Ebre i amb «l’ànim de menyscabar la seva integritat física», el van agredir amb la defensa extensible i amb la defensa elèctrica que duien en la seva condició d’agents de policia.

Una segona vegada, a un quart de dues de la matinada de l’1 d’octubre, un dels ara processats –acompanyat d’un altre agent de policia no identificat– es va dirigir en el vehicle policial al pàrquing l’Hostal de l’Aldea on es trobava la mateixa víctima dels anteriors fets, acompanyat d’un altre home. 

Després d’emmanillar-los a tots dos i traslladar-los a un lloc indeterminat de Cambrils. Allí «van romandre retinguts durant almenys una hora sense que existís causa justificada», els va agredir novament amb les defenses i, per atemorir-los, els va dir: «Si us veig un altre cop per l’Aldea, us lligaré i us tiraré al riu».

Com a conseqüència d’aquests fets, l’home que va ser segrestat dues vegades va patir contusions i tumefaccions al cap i a la cara; hematomes al pit, a l’esquena, als braços i a les cames que van trigar quinze dies a curar-se i que li van comportar una cicatriu en una fossa renal, amb un perjudici estètic molt lleu.

L’afectat reclama una indemnització.

Per la seva banda, l’altra víctima va patir un enrogiment de l’esquena, que va desaparèixer a les hores d’evolució sense requerir assistència mèdica.
Per aquests fets, el fiscal acusa un dels agents de tres delictes lleus de lesions –per les quals reclama una multa de 1.800 euros en total– i de dos delictes de detenció il·legal –per a cadascun dels quals reclama tres anys i mig de presó, i la seva inhabilitació absoluta per un termini de vint anys.

L’altre agent s’enfronta a una multa de 600 euros per un delicte lleu de lesions i a tres anys i mig de presó i deu d’inhabilitació pel delicte de detenció il·legal.
Així mateix, el Ministeri Públic sol·licita que els acusats indemnitzin conjuntament i solidària com a responsables civils directes, i l’Ajuntament de l’Aldea com a responsable civil subsidiari, a una de les víctimes amb 900 euros per les lesions ocasionades, amb 584 per les seqüeles i amb 6.000 euros pels danys morals, i a l’altra amb 3.000 euros pels danys morals.

El judici està previst que se celebri a la Secció Segona de l’Audiència de Tarragona els dies 28 i 29 de setembre.

Comentarios
Multimedia Diari