El moviment veïnal que talla l’N-340 compleix quatre anys

El portaveu Llorenç Navarro sosté que si la Generalitat imposa la vinyeta, recorreran als jutjats

30 septiembre 2019 07:40 | Actualizado a 30 septiembre 2019 09:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El moviment veïnal que talla l’N-340 a les Terres de l’Ebre per reclamar la gratuïtat de l’AP-7 acaba de complir quatre anys. Aquesta passada setmana van celebrar el tall del mes de setembre, el número 237, a Amposta.

El moviment va nàixer el 2015 a causa de l’alta sinistralitat de l’N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre. Des de llavors el col·lectiu no ha faltat mai a la cita (primer amb talls setmanals i ara amb mensuals), en un exemple d’admirable constància, per denunciar i rebutjar també les altres mesures posteriorment anunciades pel Ministeri de Foment, com la creació de les rotondes i la línia contínua per pacificar el trànsit o, més recentment, la implantació de la vinyeta per finançar el manteniment d’aquestes infraestructures.

Els talls sempre s’inicien amb un minut de silenci per recordar les víctimes mortals en accidents. Als talls no només participen veïns ebrencs, d’Amposta o de les Cases d’Alcanar, sinó també d’afectats i units per la causa de Vinaròs i Benicarló. En el darrer per exemple hi van participar l’Associació de Veïns Migjorn de Vinaròs.

El portaveu veïnal Llorenç Navarro recorda al Diari que el proper 31 de desembre s’acaba la concessió de l’AP-7 i que si el govern català crea una nova taxa, com la vinyeta, recorreran als jutjats.

«Han de deixar de treballar per a les grans empreses i treballar per la ciutadania», sosté Navarro, qui sempre ha denunciat que moltes de les víctimes mortals a la carretera s’haguessen pogut evitar si aquest no fos «un govern d’empreses».

«El que volen és crear-nos una altra taxa per a tota la vida i ho portarem al jutjat», sosté.

Els veïns reiteren que aquest model perpetuarà els beneficis d’una concessió que, segons denuncien, hauria d’haver finalitzat fa més de 20 anys.

«Ara a menys de cent dies de la gratuïtat entre Salou i Alacant, al moviment estem contents i preparats per explicar que el 31 d’agost del 2021 podrem gaudir de la gratuïtat fins la Jonquera i fins Saragossa i a més llocs. Seguirem lluitant per no permetre més enganys. No volem la vinyeta, ni seguir pagant més, ni més demagògia per traure els diners sempre als més dèbils tot privatitzant la via pública».

Aquesta tardor el moviment no defallirà i seguirà tallant l’N-340 com a mínim tres cops més.

 

Opinió -Llorenç Navarro

Prou enganys:

"La lluita del moviment veïnal transversal AP-7 Gratuïta Ja és per informar els territoris que la demagògia del món polític i les seues actuacions no han sigut mai per beneficiar la ciutadania. El 1998 va finalitzar la concessió i en aquell moment podíem disposar d’una via més segura que la Nacional i sense més pagaments, només les decisions polítiques de renovacions, sense concurs públic, que clarament beneficià les grans empreses demostren que la nostra seguretat no els importava. Recordem que el 80% dels accidents i morts a l’N-340 han sigut xocs frontals, evitables, en vies de més d’un carril. El benefici és per a les empreses i les víctimes són per a la ciutadania. Tot és un govern d’empreses. El més vergonyós és la gestió de bonificació i prohibició de circular als vehicles pesants. Quan falten menys de 100 dies de la gratuïtat entre Salou i Alacant, seguirem lluitant per no permetre més enganys".

Comentarios
Multimedia Diari