El passeig de l'Arenal de l'Ampolla retrocedeix dos metres per evitar danys quan hi haja un temporal

El Subdelegat del Govern visita tres obres ja finalitzades de Costes a les Terres de l’Ebre, on s’hi han invertit 2 milions

03 julio 2020 16:30 | Actualizado a 07 julio 2020 15:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, va visitar ahir tres espais costaners de l’Ebre afectats pel temporal Glòria, arran de la finalització de les actuacions d’emergència que ha portat a terme el Ministeri per a la Transició Ecològica a la província, a l’Ampolla, Riumar i les Cases d’Alcanar. El van acompanyar el cap del servei provincial de Costes, Antoni Espanya, i els alcaldes dels respectius municipis on s’han fet les tasques de millora del litoral.

A l’ampolla s’han fet diversos treballs a les platges. «A l’Arenal s’ha fet un replantejament del passeig marítim. Ens adaptem al que veiem, que és l’erosió i els danys que provoca el mar. Intentem evitar repetir les mateixes obres cada any», ha apuntat Sabaté. Així, el passeig ha retrocedit pràcticament dos metres, el que ha suposat eliminar uns 2.500 metres quadrats de superfície. A la zona de la Bassa de les Olles, també a l’Ampolla, s’han arribat a tirar enrere quinze metres.

L’objectiu és adaptar la costa «a l’escenari de canvi climàtic», ha indicat Antoni Espanya, cap del servei provincial de Costes del ministeri per a la Transició Ecològica. A més, s’està acabant de crear una escullera amb pedres de grans dimensions situades a tocar del passeig i s’ha retornat la sorra que el temporal es va emportar de la platja de l’Arenal en direcció sud. També s’han fet millores a la platja de l’Arquitecte, s’ha adequat l’accés a la platja de les Avellanes i s’ha reconstruït un pas de vianants a la zona del barranc de Sant Pere.

A continuació el subdelegat s’ha traslladat a Riumar, on s’han recol·locat 25.000 metres cúbics de sorra formant el sistema platja-duna. En total s’ha format 4,5 quilòmetres de sistema dunar entre Riumar i la Platja de la Marquesa mitjançant la recol·locació de 38.500 metres cúbics de sorra. També s’han recuperat camins per a vianants i s’ha millorat l’accessibilitat a la costa. Finalment, s’han visitat les obres a les Cases d’Alcanar, on s’ha treballat en l’accessibilitat a la platja en 2,1 quilòmetres, s’han reparat 1,5 quilòmetres d’esculleres i 300 metres cúbics d’espigons.

Joan Sabaté ha comprovat amb satisfacció que les feines s’han portat a terme de forma acurada i s’han recuperat els espais malmesos per les llevantades. El subdelegat ha afegit que són una mostra irrefutable que el Govern d’Espanya té «un gran interès per invertir en la millora de la costa tarragonina».

En total, la inversió de l’Estat per refer els danys del Glòria a les Terres de l’Ebre ha estat d’uns 2 milions d’euros, i en el conjunt de la demarcació s’ha arribat als 3,5 milions.

Aturats per la Covid-19, els treballs dirigits des del Servei Provincial de Costes van reprendre’s al maig amb cincs empreses adjudicatàries distribuïdes per tot bel litoral, amb un termini d’execució de dos mesos. Aquestes obres d’emergència han tingut l’objectiu de reparar els danys produïts a causa dels temporals marítims, especialment del Glòria.

Comentarios
Multimedia Diari