Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El port pesquer de l'Ampolla es converteix en un sequer amb la Festa de la Sega

Aquest diumenge l’Ampolla ha viscut la XVIII edició de la Festa de la Sega, on s'han pogut veure e els treballs tradicionals per preparar l’arròs

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els participants han pogut veure el procés de trillar l’arròs amb les potes d’un cavall. Foto: Joan Revillas

Els participants han pogut veure el procés de trillar l’arròs amb les potes d’un cavall. Foto: Joan Revillas

En el marc de la XVIII edició de la Festa de la Sega, aquest diumenge el port pesquer de l’Ampolla s'ha convertit en un sequer. 

L’esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de l’Ampolla, va mostrar als visitants, molt nombrosos el procés tradicional de transformació de l’arròs un cop segat fins al moment de l’ensacat. El procés de sega s’inicia un cop es tenen les garbes d’arròs ja preparades, les quals es transporten amb el tiràs. A continuació es desfan les garbes, es mesclen amb palla i s’inicia el procés de trillar l’arròs (separar el gra de la palla), en aquest cas es van mostrar dos tipus: trillar a potes (amb les potes de l’animal) i trillar amb el trill (amb una mena de corró circular amb claus que és arrossegat per l’animal). Un cop trillat l’arròs es neteja el gra de la palla, el que s’anomena despallar, amb forques, s’amuntega el gra i, mitjançant el ventat amb pales de fusta, se separa les restes de palla més petita i la pols del gra. Finalment,  s’asseca.

Aquesta festa dona el tret de sortida a les XVIII Jornades Gastronòmiques de l’arròs de l’Ampolla, que tindran lloc fin  l’1 d’octubre, i on 11 restaurants del municipi presentaran diversos menús al preu comú de 27 euros. Els restaurant adherits a les jornades són: Restaurant Botavara, Restaurant Can Piñana, Restaurant Casa David, Restaurant Casa Llambrich - Juani, Restaurant Club Nàutic - Casa Montero, Restaurant Del Mar - Flamingo, Restaurant El Pescador, Restaurant la Roca Plana, Restaurant Lo Goleró, Restaurant Perales, i Restaurant Sol. 

Temas

Comentarios

Lea También