Els 105 acomiadats d’Ercros podran ser recol·locats

Empresa i treballadors signen l’ERO que suposa que 43 treballadors del complex de Flix perdran la feina, 28 de la fàbrica de Tarragona i els 34 de la fàbrica de Cardona

29 noviembre 2017 10:41 | Actualizado a 30 noviembre 2017 11:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La direcció d’Ercros i els representants dels treballadors han signat l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta un total de 105 treballadors, que seran acomiadats dels seus llocs de treball, 43 de la planta de clor de Flix, 34 de la fàbrica de Cardona, i 28 del Complex de Tarragona. 

La xifra definitiva és inferior a la plantejada en un inici, quan es va programar l’acomiadament de 50 treballadors de Flix, 48 de Tarragona i 34 de Cardona.

Totes les persones que perdran la feina tenen l’oportunitat, segons el pla social que acompanya l’acord, de ser recol·locades en altres centres del grup en virtut de les 149 sol·licituds de jubilació parcial voluntària que s’han rebut. En el cas de Flix són una vintena les peticions de jubilació.

Així, els treballadors acomiadats de Flix poden optar a llocs de treball a la resta de plantes del grup, a Tarragona, Tortosa, Cerdanyola, Montsó, Sabiñanigo, etc. El mateix cas succeeix amb els treballadors acomiadats a Tarragona.

Atès que l’objectiu del pla social és promoure la màxima recol·locació possible, l’acord contempla un paquet d’indemnitzacions addicionals a la bàsica que percebran els treballadors afectats (20 dies per any treballat, amb un màxim d’1 any), que pot arribar a fins als 33 dies per any treballat, amb un màxim de 2 anualitats més 14.000 euros, per a qui l’acceptació de l’oferta de treball d’Ercros li suposi canviar de residència. 

A aquelles persones que optin per no acceptar l’oferta de recol·locació, si aquesta implica un canvi de residència, se’ls abonarà un import addicional en funció de la distància entre el centre ofert i el seu centre de treball actual, fins a un màxim de 20.000 euros. El cost estimat de l’aplicació de l’acord s’eleva a 11 M€.

Planta de fosfat bicàlcic
Tots els acomiadats a Flix pertanyen a la planta de clor, que cessarà l’activitat el dilluns 11 de desembre, la data límit fixada per la Unió Europea per deixar de fabricar clor usant mercuri i passar a altres procediments de producció. 

A l’històric complex químic de la Ribera d’Ebre hi restaran, doncs, 44 treballadors, empleats a la planta de fosfat bicàlcic, l’única que mantindrà l’activitat a partir de desembre. A aquests cal sumar nou dels 43 treballadors afectats per l’ERO, ja que cinc d’ells treballaran durant un any en el desmantellament de la planta de clor i quatre més ho faran durant dos anys, fins al 2019.

El tancament de la planta de clor 

El comitè d’empresa d’Ercros Flix adverteix que la repercussió de l’ERO anirà més enllà de les 43 famílies afectades directament. El tancament de la planta de clor pot suposar la pèrdua d’una setantena de llocs de treball indirectes, amb conseqüències a tota la Ribera

Comentarios
Multimedia Diari