Els Tedax inspeccionen el monument de la Batalla de l’Ebre

Continuen les investigacions per determinar l’autoria de les dues deflagracions i l’incendi que buscaven malmetre el monòlit franquista

30 septiembre 2020 14:56 | Actualizado a 30 septiembre 2020 15:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents dels Tedax (Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes explosius) i de la Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra han inspeccionat aquest dimecres el monument franquista de la batalla de l’Ebre a Tortosa, on la matinada de dimarts es van produir dues deflagracions i un petit incendi. L’actuació forma part de la investigació oberta per la policia catalana per trobar els autors de l’intent de sabotatge al monument franquista més gran de Catalunya que continua dempeus al bell mig del riu Ebre. Els agents han inspeccionat l’estructura de forma minuciosa i han recollit mostres dels materials emprats per a ocasionar l’incendi. 

Les investigacions inclouen també la recollida de testimonis i de les imatges que haurien pres alguns veïns. Segons aquests testimonis, s’haurien produït dues deflagracions als peus del monument, sobre la pilastra de l’antic pont de la Cinta. Una primera més forta, que hauria despertat i alertat molts veïns de les dues ribes de l’Ebre, i una segona de menys intensitat, quan ja hi havia foc al monument, i que va ser enregistrada per diverses persones amb els seus telèfons mòbils.  

Els serveis d’emergència van rebre l’alerta del foc a les 2.38 h. Una dotació de Bombers així com Mossos d’Esquadra i Policia Local  es van apropar fins a la vora del riu, però no van poder arribar fins a l’incendi i aquest es va acabar apagant tot sol sense ocasionar danys importants a la gran estructura de ferro i formigó. 

Comentarios
Multimedia Diari