Els ciutadans de Deltebre escolliran el nom del poliesportiu

Les obres per a la reobertura del complex ja són una realitat i s’espera que estiguin finalitzades a finals d’aquest any

30 julio 2018 09:37 | Actualizado a 01 agosto 2018 10:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La reobertura del complex esportiu municipal de Deltebre està més a prop ara que ja s’han iniciat les obres d’adequació de l’espai. En aquesta línia, l’Ajuntament ha anunciat que el complex renovarà el seu nom a través d’un procés de participació ciutadana. El conjunt del teixit associatiu i els representants municipals podran proposar diferents noms que, després, la ciutadania podrà escollir a partir del seu vot.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, apunta que des que es va obrir el complex l’any 2003, anteriorment a la seva legislatura, la gestió d’aquest sempre va estar privatitzada i allunyada de la ciutadania. 

En aquest cas, des del govern de torn han buscat que l’Ajuntament estigui al capdavant del procés de reobertura i posterior gestió dels seus serveis. Per tant, en aquesta línia, han decidit que el seu nom sigui elegit pels ciutadans, per obtenir així un nom simbòlic i de proximitat als veïns i veïnes de Deltebre.

El procés s’iniciarà les properes setmanes i, un cop les associacions i els representants municipals hagin presentat les seves propostes, només tres seran les escollides, entre les quals la ciutadania en votarà una.

L’acció més demandada
Amb aquesta notícia els ciutadans de Deltebre ja comencen a veure la llum al final del camí, ja que el complex és una de les instal·lacions més demandades per part dels veïns i veïnes del municipi. Soler apunta que «des del govern municipal sempre hem explicat que un dels nostres objectius era el d’obrir novament el complex esportiu, de manera que la ciutadania pogués gaudir novament de les seves instal·lacions i serveis».

Des de l’Ajuntament de Deltebre han treballat perquè la reobertura del complex sigui una realitat, però són diversos els entrebancs que s’han anat trobant. El complex ja fa quatre anys que va haver de tancar, durant l’anterior legislatura, i tot i iniciar ara les obres amb l’acta notarial corresponent que certifica el mal estat de les instal·lacions, el desenllaç del complex entramat judicial segueix el seu curs. 

Cal recordar que amb la reobertura del complex s’efectuarà també la reobertura de les piscines exteriors, que fa setze anys que estan inhabilitades. Segons la previsió, l’adequació de les piscines entrava dintre la primera fase d’obres i havia d’estar llesta per poder obrir-les durant aquest estiu, fet que no ha estat possible a causa d’un imprevist amb les obres.

L’adjudicació de les obres es va endarrerir atès que la primera empresa adjudicatària no comptava amb la solvència necessària per a la realització de l’obra, segons marca la Llei de Contractació. Per aquest motiu, automàticament, i transcorreguts els dies establerts per la normativa, l’adjudicació de l’obra va recaure en la següent empresa classificada, ACSA Obras e Infraestructures.

Aquest imprevist va provocar el retard d’uns mesos en les obres, mesos durant els quals es comptava adequar la piscina i tenir-la a punt per a aquest estiu. 

D’aquesta manera, les obres, que ascendeixen a gairebé 672.000 euros i que compten amb el suport de la Diputació de Tarragona, començaven la darrera setmana i està previst que tinguin un període d’execució de vuit mesos per donar compliment a les diferents fases del projecte. 

La idea és que estiguin acabades a finals d’any, per poder reobrir el complex durant el primer trimestre del 2019.

Comentarios
Multimedia Diari