Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

En funcionament els nous vehicles de neteja viària de Tortosa

La plantilla de treballadors passa de 13 a 24  i s’incorpora una educadora ambiental

Redacció

Whatsapp
La nova plantilla i maquinària que s’encarrega de la neteja dels carrers de Tortosa, en la presentació al Parc Teodor González. FOTO: joan revillas

La nova plantilla i maquinària que s’encarrega de la neteja dels carrers de Tortosa, en la presentació al Parc Teodor González. FOTO: joan revillas

L’Ajuntament de Tortosa ha presentat la nova flota de vehicles que s’encarreguen de la neteja viària a la ciutat. Es tracta de nova maquinària, que s’inclou dins del nou contracte d’escombraries, adjudicat a l’empresa Acciona Servicios Urbanos i en vigor des de l’agost. Els vehicles s’han anat incorporant progressivament i ja presten el servei tant al nucli urbà com a la resta de pobles de Tortosa.
 El parc mòbil està compost per una fregadora, vuit escombradores, sis vehicles elèctrics per a la recollida de residus voluminosos o altres deixalles, i dos unitats aspiradores que són accionades manualment per accedir a zones de vianants o d’accés a peu. Al llarg de les pròximes setmanes també s’han d’incorporar altres vehicles, com ara una nova cuba o el vehicle que prestarà el servei de deixalleria mòbil. Tot plegat suposa un increment notable del nombre de vehicles, ja que fins ara el contracte incloïa una fregadora i tres escombradores.
La presentació també ha servit per donar a conèixer la nova uniformitat dels treballadors de la neteja viària. Uns vestits que destaquen pels colors blau i taronja, i que incorporen la marca Estima Tortosa. La plantilla augmenta de les 13 persones que treballaven fins ara amb l’anterior contracte, a les 24 de l’actual.

L’Ajuntament construirà aviat set noves illes de contenidors soterrats al centre i nucli antic

També s’ha incorporat la figura de l’educadora ambiental, que treballarà a peu de carrer per conscienciar la ciutadania que cal reciclar més i millorar els índexs de recollida selectiva, un dels objectius que van quedar fixats amb el nou contracte.
 La implantació del nou contracte d’escombraries, pel que fa a la neteja viària, inclou la instal·lació de 400 noves papereres arreu de la ciutat, que s’afegeixen a les poc més de 350 existents a hores d’ara. Les primeres ja s’han instal·lat a punts com l’avinguda de l’estadi o a l’avinguda de Lleida. A més a més, el contracte estableix que se n’instal·laran 70 cada any, ja sigui a nous punts com reposant les que estiguin malmeses.

A final d’any està previst que arriben els nous camions que s’encarregaran de la recollida d’escombraries. Serà a partir d’aquest moment quan se substituiran tots els contenidors de la ciutat per uns altres de nous. Paral·lelament, en un termini breu començaran les obres d’instal·lació de les set noves illes de contenidors soterrats, principalment al centre i el nucli antic, segons ha informat el Consistori. 

Temas

Comentarios

Lea También