En marxa la primera plataforma ‘online’ de comerç local a l’Ebre

La Sénia, Sant Carles de la Ràpita i Deltebre són els municipis que formen part d’aquest projecte per adaptar la venda de proximitat als nous hàbits de consum a través de la xarxa

05 diciembre 2018 11:15 | Actualizado a 06 diciembre 2018 12:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Sénia, Sant Carles de la Ràpita i Deltebre són els tres municipis ebrencs que han estrenat el Marketplace, un projecte innovador i pioner a Catalunya. Es tracta d’una plataforma online on estan presents els comerços dels diferents municipis per tal de poder ampliar les seves possibilitats i adaptar la venda de proximitat als nous hàbits de consum, a través i d’una forma molt ràpida i senzilla.

 Les associacions de comerciants dels tres municipis, encarregades de presentar i desenvolupar el projecte, van inaugurar el Marketplace ahir al matí a la Ràpita, al Museu de la Mar de l’Ebre, on es va donar el clic final per engegar la plataforma i que aquesta ja quedi oberta al públic. Es tracta de les primeres plataformes de comerç en línia per a municipis del país, amb un projecte que permet comprar des de producte agroalimentari fresc de Km0, fins a moda, joies o complements de la llar, entre altres. De moment, s’hi han adherit deu establiments de cada municipi i s’obrirà a nous comerços locals aviat. 

L’empresa Pymeralia, de màrqueting i publicitat, ha estat l’encarregada de crear la plataforma i la logística. D’aquesta manera s’ha facilitat la tasca als comerciants, ja que la creació d’una pàgina web de venda és costosa tant en l’aspecte econòmic com en el tecnològic. 

Aquesta plataforma ofereix als comerciants la possibilitat de tenir un aparador virtual, molt senzill d’utilitzar; i als clients, la possibilitat de tenir en un sol clic, sense moure’s de casa, allò que desitgen, de forma ràpida i senzilla. «Tècnicament l’experiència de compra per part de l’usuari ha de ser la mateixa que en altres Marketplace que portem a la butaca, i volem que sigui exactament igual», assenyala el fundador i gerent de Pymeralia, Jordi Saragossa.

Inauguració de la plataforma

Cada municipi té la seva pròpia plataforma dintre del Marketplace: delarapita.shop, dedeltebre.shop i delasenia.shop. 
Les presidentes de la Unió de Comerç Rapitenc, Natàlia Guart, de la Federació de Comerç de la Sénia, Celi Michavila, i el vicepresident de la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre, Ricard Chopo, han estat els encarregats d’inaugurar el Marketplace. Després de fer el clic d’obertura, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, va lliurar els vinils que acrediten la venda online als establiments participants en el projecte.«No sé si farem història, però el que sí que sé és que avui és un dia històric per al petit comerç de les Terres de l’Ebre», apuntava Saragossa.

Els representants de les associacions de comerç remarcaven ahir l’enorme satisfacció en veure com es donava el tret d’inici d’aquest projecte en què porten treballant intensament des de fa tres anys. 
En la inauguració, Muntsa Vilalta destacava, a més, que les plataformes de venda en línia dels pobles ebrencs incorporen «la connotació d’allò que és propi i singular» d’aquest territori.

A casa en 12-24 hores

A la plataforma s’ofereix des de cranc blau o ostra del Delta, oli i embotits, fins a joies, roba, complements de la llar, jardineria, material per a mascotes, cosmètica, o pintures, entre altres. En el cas del producte agroalimentari fresc i de Km0, els particulars reben a casa els productes en 12-24 hores.

Comentarios
Multimedia Diari