Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Ebre

Espoliar oliveres pot comportar una multa de fins a 500.000 euros

El Parlament constitueix la ponència que ha de redactar la llei de protecció d’oliveres

Diari de Tarragona

Whatsapp
Una olivera centenària a Ulldecona. Foto: DT

Una olivera centenària a Ulldecona. Foto: DT

El Parlament va constituir ahir la ponència que ha d’elaborar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals. El text vol protegir les oliveres amb segles d’edat i assegurar una gestió adequada i la permanència on són arrelades, prohibir explícitament la seva extracció, el trasplantament i la comercialització. 

La llei preveu crear una llista d’oliveres monumentals actualitzada anualment i els recursos destinats a la seva protecció i millora. La llei, que prohibeix «malmetre, matar, explantar o comercialitzar» aquestes oliveres, preveu un règim de sancions amb multes de fins a 500.000 euros

La llei vol establir que les oliveres que en el seu dia van ser arrencades i trasplantades fora del seu espai originari ja no es podran moure «per no causar-los-hi més danys». Pel que fa als exemplars que estan en vivers a l’espera de ser venuts i replantats, les empreses propietàries hauran de fer-ne una declaració del nombre que tenen a les seves instal·lacions. Les que tenen en propietat, «en cap cas podran ser extretes d’allí». Les funcions de vigilància quedarien delegades en el cos d’Agents Rurals. 

Temas

Comentarios

Lea También