Más de Ebre

Espoliar oliveres pot comportar una multa de fins a 500.000 euros

El Parlament constitueix la ponència que ha de redactar la llei de protecció d’oliveres

Diari de Tarragona

Whatsapp
Una olivera centenària a Ulldecona. Foto: DT

Una olivera centenària a Ulldecona. Foto: DT

El Parlament va constituir ahir la ponència que ha d’elaborar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals. El text vol protegir les oliveres amb segles d’edat i assegurar una gestió adequada i la permanència on són arrelades, prohibir explícitament la seva extracció, el trasplantament i la comercialització. 

La llei preveu crear una llista d’oliveres monumentals actualitzada anualment i els recursos destinats a la seva protecció i millora. La llei, que prohibeix «malmetre, matar, explantar o comercialitzar» aquestes oliveres, preveu un règim de sancions amb multes de fins a 500.000 euros

La llei vol establir que les oliveres que en el seu dia van ser arrencades i trasplantades fora del seu espai originari ja no es podran moure «per no causar-los-hi més danys». Pel que fa als exemplars que estan en vivers a l’espera de ser venuts i replantats, les empreses propietàries hauran de fer-ne una declaració del nombre que tenen a les seves instal·lacions. Les que tenen en propietat, «en cap cas podran ser extretes d’allí». Les funcions de vigilància quedarien delegades en el cos d’Agents Rurals. 

Temas

Comentarios

Lea También